Click pentru a te abona

Primăria Tulcea: A fost semnat contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice și a 25 de stații de încărcare

64.2K Shares

*Proiectul prevede și reabilitarea a 4 străzi aferente a 5 trasee de transport public(vezi detalii)

Achiziția celor 20 de autobuze electrice face parte din proiectul “Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea prin achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul de furnizare pentru:

20 x autobuze electrice, în lungime de 10 metri, operabile în condiții de deal; 20 x stații de încărcare lentă; 5 x stații de încărcare rapidă

Termenul de livrare este de 10 luni de la emiterea comenzii (din care maxim 2 luni pentru livrarea și instalarea stațiilor de încărcare și 10 luni pentru livrarea autobuzelor). Prețul contractului este de 38.637.255 lei plus TVA, iar câștigătorul licitației publice este BMC Truck&Bus S.A.

Menționăm faptul că alte 10 autobuze electrice (plus 10 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă) vor fi furnizate în baza unui alt proiect, desfășurat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în calitate de lider de proiect.

Proiectul sus-menționat prevede și reabilitarea a 4 străzi aferente a 5 trasee de transport public:

*Str. Isaccei – aprox. 1.267 km; Str. Babadag – aprox. 2.077 km; Str. Mahmudiei – aprox. 1.668 km; Str. Eternitatii – aprox.1.440 km; racord DN22 statie de capat – aprox. 300m. Această componentă a proiectului se află în faza de emitere a Ordinului de începere a lucrărilor.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect se vor realiza și:

* piste pentru biciclete și drumuri pietonale;

* înfiintare și modernizare stații de călători (29 stații în total, din care 19 stații se reabilitează, iar 10 sunt nou construite);

* construire parcare de transfer de tip park & ride și stație de capăt, cu stații de încărcare electrică pentru autobuze și autovehicule electrice;

* semaforizare intersectii pentru prioritizare transport public;

* sisteme de informare/siguranță călători, automate emitere carduri/ tichete de calatorie. – construire depou și infrastructură aferentă pentru garare și stații de încărcare autobuze electrice;

* construire sediu administrativ și dispecerat;

Referitor la lucrările de reabilitare a carosabilului celor 4 străzi, ținem să precizăm faptul că acestea vor succeda alte două proiecte ce prevăd lucrări de săpătură, aflate în curs de finalizare:

* Rețeaua de preluare a apelor pluviale – realizare 78%

* Modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră (Aquaserv S.A.) – realizare 98%.

Alte 80 de străzi ale orașului (aproximativ 46 km) sunt incluse în 4 programe de reabilitare, pentru care s-a obținut finanțarea necesară, proiectele aflându-se în diverse etape ce preced execuția efectivă a lucrărilor.

Proiectele, pe lângă asfaltarea străzilor și reabilitarea trotuarelor, includ și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, introducerea în subteran a rețelelor electrice și de comunicație, înlocuirea pietrei cubice (unde este cazul). La toate acestea se adaugă Noua Centură a municipiului Tulcea, aflată în fază de proiectare.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

64.2K Shares
5 1 vot
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com