Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună la Izmail : Marcăm o nouă etapă a bunelor relații de colaborare și cooperare

0 Shares

* “Deplasarea la Ismail a marcat o nouă etapă a bunelor relații de colaborare și cooperare dintre orașul Izmail, Ucraina, județul Tulcea și municipiul București, România” a declarant deputatul PSD Mirela Furtună.

În perioada 22 – 24 septembrie 2017, deputații Mirela Furtună și Lucian simion s-au deplasat la Ismail – Regiunea Odesa, Ucraina, la invitația Primăriei Izmail de a participa la festivitățile prilejuite de Zilele Orașului.

Cu această ocazie, cei doi parlamentari români au donat 50 de dicționare “Ucrainean – Român” și un fond de 2000 de cărți în limba română, adunate cu sprijinul prietenilor și colaboratorilor tulceni, în scopul promovării limbii și culturii românești în rândul cetățenilor de etnie română din regiunea Odesa.

Urmare a bunelor relații de cooperare dintre județul Tulcea, România și orașul Ismail, Ucraina, din delegația română au făcut parte: președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, secretarul de stat Veaceslav Saramet din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, consulul de la Consulatul general al României la Odesa, Denisa Gabor, președintele Uniunii Ucrainenilor din România – Filiala Tulcea, Dumitru Cernencu, ambasadorul Ucrainei în România, E.S. Oleksandr Bankov și o delegație a Primăriei sectorului 4 București, condusă de primarul Daniel Băluță. Cu acest prilej s-a semnat Înțelegerea de cooperare între Sectorul 4 al Municipiului București din România și orașul Ismail din Ucraina.

După liturghia de la Catedrala Svyato-Pokrovsky, delegația română a depus, într-un cadru solemn, omagiul său și buchete de flori la Monumentul dedicat fondatorului orașului Ismail, Sergey Tuchkov și la Monumentul Eroilor Români, refăcut cu efortul susținut al administrației locale și sprijinul necondiționat al primarului orașului Izmail, Andrei Abramchenko, în consens și profund respect față de istorie.

Delegația română a vizitat Centrul de Informare al României din Ismail, înființat la 16 decembrie 2016 de Guvernul României prin Departamentul Românilor de Pretutindeni, aflat astăzi sub coordonarea Universității Umaniste de Stat din Ismail și într-o comunicare permanentă cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Pro-rectorul universității, doamna Natalia Colțun, a subliniat faptul că acest centru este un instrument util în procesul de extindere a prezenței limbii române în regiunea Odessa și de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească în zonă. Totodată, doamna Natalia Colțun a manifestat interesul de a deschide un centru similar, ucrainean, în cadrul Universității „Dunărea de jos” din Galați.

Cu ocazia acestui eveniment, deputatii Mirela Furtună și Lucian Eduard Simion au donat 50 de dicționare “Ucrainean – Român” și un fond de cărți în limba română adunate cu sprijinul prietenilor și colaboratorilor tulceni. Deputații români au primit promisiunea utilizării acestora în scopul promovării limbii și culturii românești în rândul cetățenilor de etnie română din regiunea Odesa.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com