Click pentru a te abona

S-a semnat „Înțelegerea de Cooperare” între Județul Tulcea (România) și orașul Izmail (Ucraina)

0 Shares

*sunt vizate economia și comerțul, atragerea de investiții cu finanțare europeană și crearea unor întreprinderi mixte, educație, știința și tehnologia, sportul, turismul și recreerea, cultura, agricultura, eficiența energetică și surse regenerabile alternative de energie, ecologia și protecția mediului

ismail03

Consiliul Județean Tulcea (România) și orașul Izmail (Ucraina), au încheiat un parteneriat de colaborare în vederea identificării și realizării unor proiecte de dezvoltare economică și socială, în concordanță cu principiile Convenției europene privind cooperarea transfrontalieră a colectivităților sau  autorităților teritoriale.

Înțelegerea de Cooperare a fost semnată de Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și de Primarul orașului Izmail, Andrii Abramchenko care au convenit să dezvolte cooperarea în domenii precum: economia și comerțul, atragerea de investiții cu finanțare europeană și crearea unor întreprinderi mixte, educație, știință și tehnologie, sport, turism și recreere, cultură, agricultură, eficiență energetică și surse regenerabile alternative de energie, ecologia și protecția mediului.

ismail 02
„Acest document reprezintă o încununare a bunelor relații de cooperare pe care județul nostru le-a avut cu orașul Izmail de-a lungul anilor. Colaborarea a început în momentul înființării Euroregiunii „Dunărea de Jos”, în 1998, an care a marcat începutul unor colaborări care au fost consolidate odată cu înființarea Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunărea de Jos. Una dintre oportunitățile de colaborare este chiar proiectul „Clean River”, depus deja în vederea finanțării prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020”, proiect care vizează reabilitarea și modernizarea rețelei de canalizare și a  stației de epurare a Spitalului Județean de Urgență Tulcea pentru partea română, partenerul ucrainean urmând să beneficieze de reabilitarea rețelei de colectare și canalizare pentru un număr de 12,58 km,  și reconstrucția și modernizarea  unei stații de pompare a apei uzate din orasul Izmail. Deasemenea, avem în vedere o serie de proiecte comune  privind transportul pe apă și micul trafic între Izmail și Tulcea, proiecte privind Sălile Polivalente din Izmail și Tulcea,  precum un sistem mai eficient de preluare a apelor pluviale” a declarat președintele Consiliului Județean lcea, Horia Teodorescu.
ismail01
„Cu un an în urmă nu ne gândeam că o să avem posibilitatea să semnăm un astfel de acord cadru între localitățile noastre, datorat, în primul rând, relațiilor interumane dintre noi, cei din conducerea orașului Izmail și domnul Teodorescu. Semnarea acestei înțelegeri de cooperare reprezintă un act juridic important, un punct culminant al relațiile reciproce dintre cele două unități administrativ teritoriale,  în beneficiul locuitorilor din Izmail și Tulcea“, a declarat Andrei Abramcenko.

În cadrul vizitei oficiale, delegația tulceană a vizitat Centrul de Informare al României din Ismail, înființat cu sprijinul Ministerului Românilor de Pretutindeni și monumentul ridicat de statul roman în memoria eroilor romani căzut în Primul Război Mondial. La evenimente a participat și Consulului României în Ucraina – Emil Rapcea.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com