Click pentru a te abona

România a realizat prima raportare națională pe Directiva Păsări

0 Shares

România a transmis Comisiei Europene primul raport național pe Directiva Păsări, activitate realizată prin proiectul ”Sistemul național de gestiune și monitorizare a speciilor de păsări din România în baza articolului 12 din Directiva Păsări” implementat de Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Statele membre transmit Comisiei Europene o dată la 3 ani un raport privind punerea în aplicare a Directivei Păsări (1979) prin care au fost declarate siturile de importanță avifaunistică în cadrul rețelei Natura 2000. Directoratul General Mediu analizează datele și elaborează un raport sinteză. În ultimul trimestru din 2014 Comisia va comunica datele finale cu privire la starea și tendințele populaționale ale speciilor de păsări. În funcție de aceste concluzii, pe teritoriul României pot fi declarate noi situri Natura 2000 pentru protecția păsărilor sau dimpotrivă, unele situri actuale pot fi desființate.

Untitled-1

Păsările de importanță comunitară sunt protejate în România prin 148 de situri Natura 2000. Dezvoltarea economică necontrolată, activitățile turistice, vânătoarea și silvicultura nereglementate  au deja un impact negativ asupra unor specii.

În cadrul proiectului urmează să fie elaborate: hărți cu distribuția speciilor de păsări de interes comunitar, măsuri de conservare pentru speciile aflate în declin, 2 conferințe naționale, Atlasul păsărilor de interes comunitar din România și Tool-kit-ul pentru monitorizarea speciilor de păsări de interes comunitar (cuprinde „Ghidul standard de monitorizare”).

”Sistemul național de gestiune și monitorizare a speciilor de păsări din România în baza articolului 12 din Directiva Păsări” SMIS-CSNR 36586 este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Mediu; Axa prioritară 4: “Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecția Naturii”; Domeniu Major de Intervenție: “Dezvoltarea Infrastructurii și a Planurilor de Management pentru Protejarea Biodiversității și Rețelei Natura 2000” și co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Are o durată de 36 luni între 6 februarie 2012 – 5 februarie 2015.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com