Click pentru a te abona

Președinția Consiliului Uniunii Europene în stil neoclasic – o Europă, o țară, un Ateneu

89 Shares

Liderii celor mai însemnate instituții de la Bruxelles alături de liderii politici de la București au participat în data de 10 ianuarie 2019, la ceremonia oficială de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, un proiect de o importanță majoră pentru societate, ce se va desfășura pe parcursul a șase luni.

În cadrul ceremoniei ce a avut loc la Ateneu, a existat un moment semnificativ în care, Președintele Consiliului European a susținut un discurs în limba română:

”Sunt sigur că Președinția dumneavoastră va fi la fel de energică, de românească și de europeană, ca muzica lui George Enescu. Nu o spun doar pentru că ne aflăm la Ateneu în această seară, o spun pentru că știu cât de rezistentă și de creativă este națiunea română. Cred că sub bagheta dumneavoastră  orchestra va găsi  nota potrivită. Veți fi gazdele Europei și sunt sigur că veți acționa în spiritul proverbului: Omul sfințește locul. Am încredere că veți acorda importanța necesară respectării regulilor. Viitorul ne va surprinde zi de zi, respectarea regulilor va fi un aspect esențial”. Se pare că liderul Consiliului European ne-a dovedit încă o dată, cu stil și rafinament, locul pe care îl ocupăm în elita caracterelor europene.

În acest context Președinția României la Consiliul Uniunii Europene survine într-un moment foarte important pentru  proiectul comunitar, de remarcat fiind programul de lucru care vizezază în prim-plan cetățeanul, iar eforturile noastre se vor concentra cu precădere pe dosarele cu impact direct și imediat asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor spațiului comunitar.

Interesant este că exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene se va desfășura sub motto-ul  ,, Coeziunea, o valoare comună europeană” și are la bază consultări instituționale ce pleacă de la propunerile efectuate de 21 de reprezentanți ai mediului științific, academic și publicist, rezumând viziunea pe care țara noastră o are asupra mandatului său .

Astfel, României îi revine responsabilitatea de a realiza, cu prioritate temele care conduc la  consolidarea unității Uniunii, un țel care trebuie atins cu consecvență. De altfel, prin exercitarea rolului neutru de mediator România va dezvolta o arie de asigurare a coeziunii între statele membre puse în fața provocărilor curente, dar și a nevoii de a da o nouă definiție, împreună, viitorului Uniunii Europene.

Obiectivele României  în perioada următoare vizeaza patru mari piloni ce sunt considerați  cei mai importanţi: Europa convergenţei, Europa mai sigură, Europa mai puternică la nivel global şi Europa valorilor comune. Toate acestea fac parte din ansamblul priorităţilor Uniunii Europene.

Cu siguranță, Noi, toți ceilalți, care am susținut intrarea României în Uniunea Europeană, nu dorim să facem un exercițiu de imaginație și să calculăm, conform spuselor unei personalități de vază în educația tinerilor noștri, ce ar fi însemnat, dacă alături de orchestra Ateneului, ar fi cântat și alți   „ 5 milioane de îngeri ”. Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com