Click pentru a te abona

Președintele Horia Teodorescu s-a luptat pentru Podul Brăila – Tulcea, premierul Orban își face poze pentru campanie

 *Proiectul început de Orban şi, cel mai probabil, şi terminat tot de el, va fi „podul peste lockdown prelungit până la şomaj și faliment”

Premierul României, Ludovic Orban, a fost în vizită de lucru, alături de ministrul transporturilor, la Brăila, la şantierul Podului de peste Dunăre.

Da, a fost foarte frumos, s-au lăudat că este „cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României”, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro.

Realizarea acestui pod reprezintă un deziderat al tulcenilor de peste 60 de ani, perioadă în care s-au făcut mai multe demersuri rămase fără răspuns.

Ceea ce nu ne spune onor premierul  Orban, este că acest proiect, de care nici măcar comuniștii nu au reușit să se apuce, toate studiile, proiectarea, construcţia  propriu-zisă a Podului Brăila – Tulcea este rezultatul demersurilor şi eforturilor fantastice făcute de Horia Teodorescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, şi a lui Eugen Teodorevici, în calitatea sa de ministru al finanţelor (la vremea respectivă) susținuți de doi foști premieri social democrați.

Da, în perioada în care Horia Teodorescu şi Eugen Teodorovici se zbăteau să includă proiectul în bugetul de stat, să identifice sumele necesare finanţării şi să continuie lucrările construcţiei podului, premierul Orban era ocupat cu alegerile anticipate, cu dizolvarea parlamentului(!) chiar dacă pandemia de Coronavirus își anunțase deja prezența și erau previzibile unele dintre nenorocirile care aveau să urmeze. Dar la noi erau importante anticipatele astfel încât, cu orice risc,  PNL să obțină toată puterea.

Așadar, după cum probabil vă amintiți, anticipatele cu orice preț era ocupația principală a premierului Orban, apoi s-a izolat la Vila Lac de unde urmărea cu „atenție și îngrijorare” procentele PNL, „statul degeaba” fiind principala activitate a premierului liberal pentru ca, dintr-o dată, în campanie electorală, să mergă pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea, să-și facă poze de grup, să-și aroge deja munca titanică a celor care s-a luptat ani la rând pentru acest proiect, să descopere că acest pod va crea multe locuri de muncă…(!?)

Președintele Consiliului Județean Tulcea și un grup mic de oameni care-au crezut în acest proiect au făcut posibil acest vis al tulcenilor despre care se-nghesuie acum să vorbească liberalii ca și când, de-a lungul timpului, ar fi făcut cel mai mărunt gest în acest sens.

La Podul Basarab, după finalizare, fostul primar Sorin Oprescu a pus o plăcuţă pe care scrie: „Început de Băsescu, terminat de Oprescu”.Mă întrebam aşa, retoric, oare Orban ar avea atâta decenţă să recunoască că proiectul a fost început și continuat de PSD? Nu cred. Din fericire, nu cred nici că vor avea ocazia pentru că lucrările la pod vor continua iar președintele Teodorescu continuă să fie săptămânal pe șantier drept pentru care Podul chiar prinde contur.

Acest proiect împreună cu un altul (gândit în completarea primului) și anume “Drumul expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanța”, care va lega Moldova de Delta Dunării, de litoral și de restul lumii este unul dintre cele mai mari proiecte pentru România care a fost gândit și pus în operă de social democrați.

Proiectul început de Orban şi, cel mai probabil, şi terminat tot de el, va fi „podul peste lockdown prelungit până la şomaj și faliment”. Cu șomajul are o legătură directă pentru că, vă amintiți cu toții,  a devenit premier din postura de şomer şi va reveni la statutul de şomer după ce va fi demis de Parlament, pentru a doua oară, pentru „buna guvernare” și o viață mai bună pentru români. Evident.

Radu Anișoara

Deputat PSD Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la Președintele Horia Teodorescu s-a luptat pentru Podul Brăila – Tulcea, premierul Orban își face poze pentru campanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com