Click pentru a te abona

Podul peste Dunăre, Tulcea-Brăila are subfinanțare drastică pentru 2020 prin Bugetul asumat de Guvernul Orban.

994 Shares

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pentru anul 2020, după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament la finalul anului trecut pentru această lege.  Podul peste Dunăre de la Brăila, o investiție de peste 2 miliarde de lei care a atras în 2019 peste 500 de milioane (507,2 mil.lei), are o alocare de doar 97,9 milioane de lei în 2020.

“Pentru proiecte precum ca podul de la Brăila, Autostrada Ford și Centura Bacău (parte din Autostrada Moldovei), alocarea bugetară ar fi una dezastruoasă, mult sub necesar” după cum apreciază cei de la Pro Infrastructura. “La nivelul proiectelor de autostrăzi, se alocă foarte mulți bani pentru proiecte blocate sau care nici măcar nu au început, în timp ce pentru unele aflate deja în derulare, alocarea este una dezastruoasă, mult sub necesar.

Alt exemplu în acest sens ar fi centura orașului Bacău, un proiect de aproximativ 800 de milioane de lei cu TVA pe care lucrările au început în martie 2019 și au avansat pe parcursul anului foarte bine, fiind utilizați aproximativ 250 de milioane de lei. Estimările indică un necesar de 350-400 de milioane de lei în 2020. Alocarea Guvernului Orban: 64 de milioane. Comparativ, construcția Centurii Târgu Mureș, aflată într-o licitație suspendată de 3 luni, fără oferte depuse, cu șanse reduse de contractare în 2020, are o alocare mai mare”.

“Solicităm premierului și ministrului Transporturilor să demonstreze și cu fapta, nu doar cu vorba, că sunt mai competenți decât predecesorii lor”se mai arată în analiza celor de la Pro Infrastructura.

Noi așteptăm cu interes explicații pertinente pentru astfel de investiții pentru care s-au făcut eforturi extraordinare așa cum este cazul construcției Podului suspendat peste Dunăre, Tulcea-Brăila, iar încetinirea lucrărilor ar afecta realizarea proiectului pe toate coordonatele sale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com