Click pentru a te abona

Plaja Corbu: Beach Race XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfășoară pe nisip

0 Shares

Plaja sălbatică din Corbu a adunat, sâmbătă, 25 aprilie 2015, peste 400 de cicliști din România și din străinătate și alte câteva zeci de susținători la BEACH RACE XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfășoară pe nisip. La evenimentul internațional de la malul Mării Negre, supervizat de Comisarul Internațional al Uniunii Cicliste Internaționale, Birkeland Bjorn, au participat și două echipe naționale: Republica Moldova și Bulgaria.

Untitled-2

Evenimentul Beach Race XCO face parte dintr-o strategie mai amplă de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, prin sport, alături de Maratonul Nisipului, un alt eveniment sportiv de amploare, care a avut loc la sfârșitul lunii trecute, în stațiunea Mamaia. Reamintim că plaja din Corbu a fost inclusă în topul celor mai frumoase din lume, ocupând locul al patrulea.

Competiția sportivă, acreditată de Uniunea Ciclistă Internațională, s-a adresat, atât riderilor profesioniști, cât și celor amatori, și s-a desfășurat pe o distanță 20 kilometri, respectiv 40 kilometri. Punctele acumulate de cicliștii profesioniști la acest eveniment contează pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.

Beach Race XCO este organizat de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța. 

Câștigătorii cursei Elite (UCI) – Epic 40 km

Cursa Elite (UCI) la 40 de kilometri a fost câștigată de Marius Petrache, de la Clubul

Bikexpert Racing Team. Locul secund a fost ocupat de colegul său de echipă, Alexandru Stancu, iar locul al treilea de Leonard Barbu de la CS Torpedo Zărnești.

Câștigătorii cursei Juniori (UCI) – Epic 40 km

La categoria Juniori UCI, de 40 de kilometri, cursa a fost câștigată de Pavel Mihai. Pe locul al doilea s-a clasat Munteanu Ion, iar podiumul a fost completat de Sebastian Lăzărică . 

Câștigătorii cursei scurte (20 km) amatori

Cursa de 20 kilometri pentru amatori a fost câștigată de Gabriel Bobeică. Locul secund a fost ocupat de Adrian Năsturică, iar locul al treilea a fost obținut de Bogdan Valeriu Brânză. La feminin, cursa a fost câștigată detașat de Irina Dumitru, urmată de Anca Uricariu (locul 2) și Ruxandra Bunea (locul 3). 

Câștigătorii cursei lungi (40 km) amatori

La 40 de kilometri amatori, câștigătorul a fost Ștefan Morcov. Locul al doilea a fost obținut de Răzvan Jugănaru, iar locul al treilea, de Filip-Ilie Grigorescu. 

“Le multumim tuturor participanților, partenerilor și sponsorilor pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în realizarea acestui eveniment  Suntem, totuși, foarte dezamăgiți referitor la atitudinea cluburilor de ciclism din România, deoarece acestea au preferat să participe, în aceeași zi, la concursuri de amatori, cu toate că Beach Race XCO a fost creat ca eveniment internațional, acreditat de UCI, special pentru ei. Toate premiile au fost conform regulamentului Uniunii Cicliste Internaționale. Toți cicliștii amatori care au venit, au fost foarte mulțumiți de organizarea evenimentului. Dacă la acest XCO au participat peste 400 de cicliști, cu 300 mai mulți față de 2014, la anul ne dorim să dublăm numărul participanților, mai ales al celor internaționali”, declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com