Click pentru a te abona

Pictorul, EUGENIU BARĂU, a plecat într-o lume mai bună de unde va face stelele să ne spună poveștile veșniciei. Drum bun printre stele, Maestre.

2K Shares

„Este normal să fii interzis; să ai curaj, să spui adevărul, să ai coloană vertebrală, să ai demnitatea strămoşilor noştri să treci prin lume cu sufletul în lumină şi gândurile-n cer, să fii tu şi prostiei să-i spui NU!”. Eugeniu Barău

De astăzi suntem mai săraci. Ne vor lipsi enorm harul și darul tău, maestre!

Dumnezeu să-l odihnească la cele veșnice pe Eugeniu Barău, un artist desăvârșit și un om deosebit. Colectivul Muzeului de Artă Tulcea transmite regrete eterne și condoleanțe familiei îndurerate!

Născut pe data de 15 mai 1946, în comuna tulceană Frecăţei, Eugeniu Barău a absolvit în anul 1969 Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, a fost profesor de desen la Casa Pionierilor din Tulcea, iar în perioada 1980-1990 a fost interzis de regimul comunist şi de Uniunea Artiştilor Plastici, potrivit Direcţiei Judeţene pentru Cultură (DJC) care subliniază faptul că  lucrările sale amintesc de Pieter Bruegel cel Bătrân şi Hieronymus Bosch, artistul fiind un reprezentant marcant al artei româneşti contemporane.

Eugeniu Barău a mai participat la expoziţii de grup în Germania şi Bucureşti. Tablourile sale se regăsesc în colecţii private din S.U.A., Canada, Siria, Israel, Grecia, Austria, Italia, Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Anglia, Mexic, Columbia, Argentina, Africa de Sud, Filipine şi Japonia.

Ca semn de prețuire din partea comunității tulcene pentru acest mare artist plastic, “un tip discret la evenimentele culturale, dar foarte prezent, prin calitatea operelor sale, mentorul multor pictori tulceni” — cum îl caracteriza primarul Constantin Hogea, inițiatorul proiectului Hotărârii Consiliului Local Tulcea de a oferi titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Tulcea” domnului Eugeniu Barău. Un moment emoționant atunci când maestrul lăsa posterității expresia ,, cuvintele mele sunt scrise cu pensula”.

Ștefan Caraman, scriitor: „Eugen a primit astăzi titlul de Cetătean de Onoare al orasului; a fost doar o formalitate pentru că, în mod normal, orașul e onorat de faptul că aici locuieste Eugen; pictor, frate mai mare, spirit, om; ca să scrii un laudatio despre Eugen înseamnă să ai mult curaj, pentru că omul e din categoria celor despre care cuvintele nu se înghesuie să descrie pentru că se simt mici si neputincioase; sunt atâtea lucruri care mă leagă de artist si, cu toate acestea, am sentimentul impietătii, incercând să le povestesc; Eugen e omul pe umerii căruia poposeau păsări sălbatice, în timp ce picta (si nu e poveste), Eugen e artistul în lucrările căruia toată povestea asta numită românism, balcanism, se așterne cuminte, precum zăpada pe vârfurile neatinse ale unor munți biblici, Eugen e omul pe care Dumnezeu l‑a creat si apoi s‑a odihnit.

Drum bun, Maestre, este Săptămâna Luminată. Știu că ne veți trimite vești pe-o rază de lumină.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com