Click pentru a te abona

Noile reglementări aduse circulației pe drumurile publice sunt menite să aducă mai multă siguranță în trafic pentru toți cei care respectă regulile (șoferi și polițiști)

12 Shares

Ordonanța de Urgență a Guvernului cu nr.19/2002 reprezintă actul normative cadru care stabilește atât principalele reglementări cu privire la circulația pe drumurile publice, la limita de viteza pentru circulația autovehiculelor pe teritoriul României dar și cadrul contravențional pentru nerespectarea acestor limite.

“Pentru că, atât prin cadrul normative cât și prin atitudinea și comportamentul lucrătorilor poliției rutiere nu se dă nici un fel de atenție prevenției apariției evenimentelor rutiere nedorite dar și din dorința de a-I acorda lucrătorului de poliție demnitatea și respectul cuvenit, am votat o serie de modificări importante la Ordonanța de Urgență ce vizează circulația pe drumurile publice” ne-a declarat deputatul tulcean, Radu Anișoara.

“Astfel, dispozitivele destinate măsurării vitezei vor fi instalate exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere, vor fi poziţionate vizibil , de asemenea polițiștii trebuie să poarte uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive(art. 109, punctul 4) . În plus, în cazul utilizării dispozitivelor radar va fi obligatorie presemnalizarea prezenţei acesteia prin panouri de atenţionare montate de administratorul de drum cu minimum 500 m în localitate şi cu minimum 2.000 m în afara localităţii, dar nu mai mult de 1.000 m în localitate şi 4.000 m în afara localităţii faţă de radar (art. 109, amendamentul 6).

Proiectul de lege  adoptat mai prevede că dispozitivele radar de tip pistol nu vor mai putea fi folosite  la mai mult de 10 metri de mașina de poliție.

În cazul nerespectării acestor prevederi, procesul-verbal de constatare a contravenției devine nul.

Este cunoscut faptul că viteza și neatenția în trafic provoacă tot mai multe  accidente și că, de multe ori, să circuli pe drumurile noastre devine aproape un sport extrem. În ciuda sancțiunilor dure aplicate de către polițiști șoferilor, aceștia nu și-au schimbat comportamentul, iar numărul accidentelor rutiere înregistrate în România nu  s-a redus așa după cum ne dorim cu toții.

Aceste modificări sunt propuse pentru a schimba situația actuală, în care polițiștii rutieri se concentrează, în majoritatea cazurilor pe aplicarea de sancțiuni și nu desfășoară suficiente acțiuni de prevenire a accidentelor. Deasemenea am dorit să se schimbe percepția conducătorului auto asupra polițistului și să nu mai fie privit ca fiind cel care stă la pândă să vâneze amenzi, ci, așa după cum este normal, să fie perceput ca un reprezentant și apărător al legii, care ajută conducătorii auto să se comporte legal, adecvat și responsabil pe drumurile publice.

Implementarea  acestor modificări presupune  resurse financiare suplimentare, sunt în concordanță cu bunele practici europene și vor putea avea un efect pozitiv asupra siguranței rutiere.

Am speranța că aceste modificări sunt de bun augur, că ele vin în ajutorul tuturor participanților la trafic și că nu vom mai fi atât de des martorii evenimentelor rutiere îngrozitoare pe care le vedem aproape zilnic dacă toți vom respecta regulile” a conchis deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com