Click pentru a trimite e-mail

Măcinenii amenință cu proteste în stradă dacă nu se rezolvă problema cu apa și traficul greu

Măcinenii, ajunși la exasperare, au cerut ajutorul tuturor celor care ar putea rezolva problemele cu care se confruntă cu o frecvență îngrijorătoare. În cadrul unui dialog, deputatul Radu Anișoara ne-a oferit mai multe detalii despre întâlnirea cu măcinenii și diligențele pe care demnitarul tulcean dorește să le întreprindă în perioada imediat următoare:

Dep.Radu Anișoara: Trebuie să vă spun că am mai avut astfel de întâlniri cu locuitorii orașului Măcin și anul trecut când oamenii se plângeau de lipsa apei potabile, lucru resimțit cu atât mai mult în miezul fierbite al unei veri în care temperaturile sunt foarte ridicate. Din păcate, atunci lucrurile s-au ameliorat pentru moment dar au continuat să se acutizeze odată cu trecerea timpului. Au venit reprezentanți ai asociațiilor de locatari care s-au plâns de faptul că apa curge doar după miezul nopții drept pentru care casa le este plină cu butoaie și bidoane cu apă pentru ziua care urmează.

DN: Ce anume reclamă oamenii în mod special? Cum doresc să protesteze?

Dep. Radu Anișoara: Oamenii sunt îndreptățiți să fie supărați de lipsa apei, mai ales cei care locuiesc la bloc, drept pentru care, amenință din nou primăria, prefectura și Aquaserv-ul cu proteste în stradă pentru că acum se plâng și de faptul că traficul greu, utilajele, camioanele cu piatră și alte materiale care sunt transportate pe șantierul podului de peste Dunăre (Tulcea-Brăila) trec prin centrul orașului Măcin și afectează structura de rezistență a caselor, a locuințelor dar și infrastructura de apă-canal. Am cerut detalii și mi-au spus că rețeauna de conducte a sistemului de alimentare cu apă sunt îngropate la cca. 20 de centimetri și că cedează foarte repede din cauza traficului greu.

DN: La întâlnirea de la Măcin au venit și reprezentații serviciilor de profil din localitate?

Dep. Radu Anișoara: Da, a răspuns solicitării șeful Aquaserv Măcin care ne-a spus că, de când au început lucrările la pod “au fost cca. 3000 de avarii la care a intervenit cu doar 5 angajați în vârstă, oameni aflați în prag de pensionare”, fapt pentru care a solicitat Aquaserv Tulcea creșterea în regim de urgență a numărului de angajați “calificați din punct de vedere profesional, nu pe bază de prietenii sau alte considerente relaționale”. El a mai precizat faptul că în orașul Măcin rețeauna de apă nu este făcută pe zone sau cartiere și că, atunci când plesnește într-un loc, se oprește apa în tot orașul.

DN: Ați ajuns la o concluzie, ați găsit împreună cu oamenii o soluție pertinentă?

Dep. Radu Anișoara: Este greu să găsești soluții atâta timp cât lucrurile depind de administrație. Oamenii spun că este nevoie urgență de centură ocolitoare pentru traficul greu pentru că altfel, “până se termină podul, se distruge și orașul Măcin”. Drept pentru care, pentru început voi adresa câteva întrebări Ministerului Transporturilor, domnului ministru Răzvan Cuc, voi notifica primăria Măcin și Aquaserv Tulcea.

DN: Am adresat aceste întrebări ministrului Răzvan Cuc venit în urmă cu câteva zile la Măcin să vadă cum evoluează lucrările la Podul suspendat peste Dunăre. Domnia sa a declarat că nu sunt cunoscute aceste aspecte și că se vor face măsurători și se vor lua măsurile necesare conform rezultatelor.

Dep. Radu Anișoara: Cu atât mai binevenite vor fi întrebările mele punctuale(!) Sper din toată inima să se implice toți cei care sunt îndrituiți cu responsabilități  clare în orașul Măcin și-i rog din nou pe reprezentanții administrației locale să intre în dialog cu cetățenii care se plâng și de iluminatul public ineficient, de chefurile nesfârșite cu muzică la maximum ale unor persoane certate cu legea și buna cuviință dar care sunt protejate în unele cazuri de șefi unor instituții. Măcinenii se plâng de lucrurile care nu merg în oraș, lucruri pentru care nimeni nu răspunde și nici măcar nu se găsește o cale de comunicare cu cetățenii care plătesc taxe și impozite.Repet, consider că oamenii au nevoie de explicații și soluții concrete, au nevoie de un dialog cu administrația publică locală. Au nevoie de răspunsuri la nenumăratele întrebări. Eu voi veni cu un răspuns cât de curând posibil. În funcție de răspunsurile pe care le voi primi și voi merge în continuare la Măcin pentru a vorbi cu oamenii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.