Click pentru a te abona

La Tulcea – Bursa de Pește sau cherhana ? Cum dezvoltăm România dacă noi nu promovăm și protejăm adevărata valoare a Deltei Dunării?

252 Shares

În data de 8 aprilie 2019 , doamna Premier alături de Ministrul Agriculturii Petre Daea, Ministrul de Interne, Carmen Dan, și de cel al transporturilor, Răzvan Cuc, au inaugurat Bursa de Pește de la Tulcea.

Bursa de Pește este un proiect în valoare de aproape 6 milioane de euro, finanțat de la Bugetul Național și din Fonduri Europene, mai precis din Fondul European pentru Pescuit.

Perioada generală de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, este pe o durată de 60 de zile, începând cu  perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv.Doamna Premier, cum poate Guvernul să inaugureze presupusa Bursa de Pește , cu trei zile înainte de prohibiție ?

În teorie funcționarea bursei înseamnă comercializarea peștelui și a produselor din pește la un preț corect, calitatea confirmată a mărfii și eliminarea speculei de pe piața neagră, ajutând astfel pescarii și fermele piscicole să-și dezvolte afacerile, iar pensiunile din zonă să poată să ofere turiștilor produse cu adevarat tradiționale.

În practică, acest lucru ar fi fost posibil doar dacă autoritățile s-ar fi ținut de cuvânt și ar fi creat la Tulcea o Bursă de Pește. Din păcate, n-au făcut decât o cherhana.

Până la acest moment, nici o autoritate nu a oferit date cu privire la cantitatea de pește comercializată prin intermediul Bursei de la Tulcea și nici a prețului la care s-a tranzacționat. Ori, rostul unei Burse de mărfuri este tocmai acela de a asigura transparența !

În cursul săptămânii trecute, prin intermediul așa-zisei Burse s-au facut și două tranzacții. Era nevoie de ele ca România – care a dezvoltat proiectul folosind și bani europeni – să arate Uniunii Europene că sistemul funcționează și să evite astfel sancțiuni de milioane de euro. Ca sistemul să funcționeze, însă, atât potențialii clienți, cât și pescarii ar trebui să știe cum să folosească Bursa. Iar momentan, nu știu.

Doamna Premier știți că a doua zi după plecarea delegației dumneavoastră s-au pus lacăte la uși ? La deschiderea presupusei Burse trebuiau să participe specialiști, ceea ce cu siguranță au lipsit de la deschidere ! Statul după aproape un deceniu în care s-a chinuit să deschidă o Bursă de Pește, a făcut până la urmă o cherhana ! Până când vom avea parte de un circ atât de ieftin din partea Guvernului ?

Cum dezvoltăm România dacă noi nu promovăm și protejăm adevărata valoare a Deltei Dunării?

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com