Click pentru a te abona

La Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca 2019 sepregătesc 30 de mii de porții din 5,5 tone de pește

autor Geta Negrișanu

Proiectul „Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca” (31 August-1 Septembrie a.c.) privește organizarea a trei ediții ale Festivalului,  precum și publicarea și distribuirea unei Cărți de bucate (bilingvă) cu rețete tradiționale din gastronomia deltaică în câte 500 de exemplare la fiecare ediție. Participanții la deja cunoscutul festival vor avea parte de bucate tradiționale, de muzică bună și de o atmosferă de poveste în portul turistic din Jurilovca pe parcursul a două zile.

Programul artistic din acest an al festivalului cuprinde recitaluri susținute de Lidia Buble, Andra, Radu Captari, Valentin Sanfira, Georgiana Mariana Chiriță, alături de ansambluri locale lipovenești.

Proiectul festivalului este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (valoare finanțare nerambursabilă   – 966,450.00 lei cu TVA),  prin  Măsura 3 „Promovarea bunăstării sociale, a inovarii și a patrimoniului cultural al zonei” din cadrul implementării strategiei de dezvoltare locală  a Asociației –  Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, beneficiar fiind Comuna Jurilovca.

Acest eveniment a fost creat de Eugen Ion, de pe vremea când nici nu era primar. Inițiativa a pornit prin eforturi proprii, din dorința de a-și promova localitatea în care își desfășura activitatea. Inițiativa s-a extins, a avut succes, a dat Dumnezeu să ajungă și primar și să dezvolte acest eveniment, unul între primele trei evenimente majore pe zona de cultură și tradiții din județul nostru. Faptul că a știut să-și gestioneze foarte bine evenimentul, inclusiv sursele de finanțare, este doar meritul lui. Faptul că Jurilovca a ajuns să arate ca în prezent este de felicitat, de asemenea. Cred că domnul primar nu se va opri aici iar localitatea va avea o dezvoltare benefică din punct de vedere al turismului tulcean. Nu degeaba comuna a fost desemnată destinație europeană de excelență, nu degeaba Jurilovca a devenit sat cultural al României în anul 2015, nu degeaba oamenii care trec prin Jurilovca se întreabă ce se întâmplă în satul acesta de arată așa bine“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Se cunoaște deja la nivel național că la Jurilovca se pregătește cel mai bun borș de pește dar și în cantitatea cea mai mare, ținând cont că, în anul 2018, am pus la dispoziția participanților un număr de 20.000 de porții. Anul acesta, vom avea 30.000 de porții pregătite, determinat și de faptul că se organizează excursii pe pachete pe traseul București-Jurilovca, tocmai pentru a participa la acest eveniment. Vorbim de 5 tone și jumătate de pește și nu vorbim de pește de import, ci de achiziție de pește din zonele noastre. La acestea se adaugă și 35 de standuri numai cu produse alimentare“, a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la La Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca 2019 sepregătesc 30 de mii de porții din 5,5 tone de pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com