Click pentru a te abona

Județul Tulcea: Peste 5.000 de beneficiari, printr-un proiect în valoare de 42,9 milioane de lei prin POIM

0 Shares

*Vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat contractul de reabilitare și extindere a reţelelor de apă şi apă uzată din municipiul Tulcea şi din oraşele Sulina, Isaccea şi Măcin.

Un proiect major derulat în județul Tulcea a obținut finanțare nerambursabilă din fonduri europene în valoare de 35 de milioane de lei, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat marți, 4 aprilie a.c., de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

harta-judet-tulcea

Contractul de finanțare are o valoare totală de 42,9 milioane de lei și are ca obiect fazarea proiectului reabilitare și extindere a sistemelor de apă și apă uzată în 4 localități din județul Tulcea: Tulcea, Sulina, Isaccea și Măcin. Este vorba despre continuarea și finalizarea lucrărilor privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de colectare a apei uzate începute prin POS Mediu 2007-2013 și care au constat în:

– reabilitarea conductelor de aducțiune de la sursele de apă de suprafață și subterană și a stațiilor de tratare a apei;

– reabilitarea și extinderea rezervoarelor de apă, a stațiilor de pompare, de hidrofor, contorizare și a rețelelor de alimentare cu apă potabilă;

– reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare și epurare a apelor uzate.

Circa 5.300 de persoane vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă și de o mai bună tratare a apelor uzate, în urma implementării proiectului.

În etapa a doua a proiectului sunt prevăzute reabilitarea a 14,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și extinderea lor cu 2,2 km, o stație de tratare la Sulina, 3 rezervoare de apă, 1010 contoare de apă și 1 sistem SCADA. Sunt prevăzute, totdată, reabilitarea a 6,9 km de rețele de canalizare, extinderea lor cu 10,2 km și 2 noi stații de pompare a apei uzate.

Investițiile pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și ape uzate vor fi puse în aplicare de către operatorul regional SC Aquaserv SA Tulcea. Aquaserv este persoană juridică română de drept privat și de utilitate publică, operator regional în numele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Dezvoltarea Durabilă a Serviciilor de Apă și Canalizare din județul Tulcea”, conform contractului de delegare încheiat în anul 2007.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene are calitatea de autoritate de management a POIM.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com