Click pentru a te abona

Premierul Grindeanu:Faleza municipiului Tulcea va fi transferată autorităților locale prin două Hotărâri de Guvern *Procedurile pentru Podul de peste Dunăre încep în mai-iunie a.c.

0 Shares

Cele mai importante teme abordate de Premierul Grindeanu și de Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh la Tulcea, în cadrul unei conferințe de presă și a unor întâlniri cu autoritățile locale și cu primarii.

* transferul falezei către autoritățile locale se va face chiar la finalul acestei luni, atunci când va avea loc Adunarea Generală a APDM, urmând ca apoi să se transfere bunurile din domeniul privat

* Podul de peste Dunăre este prins în master-plan (Transporturi), procedurile de licitație (ridicarea pe SEAP a proiectării și execuției) va avea loc în perioada mai  – iunie, 2017

pod4Viceprim-ministru,Ministru al Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene Sevil Shhaideh: din județul Tulcea au fost depuse 225 de solicitări de finanțare (PNDL 2) în valoare de circa 1 miliard de lei.

*În România, ITI se aplică în Delta Dunării, în 38 de unități administrativ-teritoriale din Deltă, din județul Tulcea și din nordul județului Constanța.

*ITI are, în perioada 2014-2020, un buget de peste 1 miliard de euro, alocat din fonduri europene structurale și de investiții. Proiectele ce vor fi implementate prin ITI Delta Dunării trebuie să fie relevante în raport cu obiectivele identificate în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării.

grindeanu-shaideh

*Am prezentat calendarul apelurilor pentru ITI. La sfârșitul anului trebuie să tragem linie și să vedem ce am realizat. Nu este suficient doar să plătim personal pentru implementare.

„Numărul mare de solicitări indică faptul că, dincolo de culoarea politică, oamenii de aici, din Tulcea, sunt preocupați să facă ceva pentru comunitățile care i-au ales. Eu am fost de părere întotdeauna că, între campanii, facem administrației publică, iar după aceea, la patru ani, se trage linie, iar oamenii decid dacă sunt sau nu mulțumiți de ceea ce am făcut“, a declarat șeful Guvernului.

„Din datele centralizate până acum, reiese că din județul Tulcea au fost depuse 225 de solicitări pe PNDL 2, în valoare de circa 1 miliard de lei. La minister începe analiza dosarelor depuse: prima etapă, după centralizarea tuturor cererilor, este eliminarea proiectelor care nu sunt eligibile. Apoi eliminăm proiectele ce se pot finanța din fonduri europene structurale și de investiții și verificăm cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Ministerul Educației, ca să evităm dubla finanțare. După ce s-au corelat toate sursele de finanțare, urmează etapa de prioritizare, în care aplicăm procedura și criteriile prevăzute de HG nr. 624/2015′, a declarat viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, vineri, 24 martie a.c., la întâlnirea cu primarii din județul Tulcea.

untitled-1

Pe lângă finanțările de la bugetul de stat, proiectele din județul Tulcea pot primi finanțare și prin ITI Delta Dunării. Investițiile Teritoriale Integrate (ITI) reprezintă un instrument utilizat în perioada de programare 2014-2020, cu scopul de-a accelera dezvoltarea integrată a unei regiuni: un teritoriu desemnat, care are o strategie de dezvoltare teritorială integrată, are asigurate surse de finanțare prin mai multe programe operaționale europene. Specificul ITI este că, în baza unei strategii, sunt concentrate simultan investiții pe mai multe domenii: infrastructură, educație, sănătate, cultură, mediul de afaceri, mediu, servicii publice etc. Rezultatul este o zonă integrat dezvoltată într-un termen relativ scurt.

În România, ITI se aplică în Delta Dunării, în 38 de unități administrativ-teritoriale din Deltă, din județul Tulcea și din nordul județului Constanța.

Viceprim-ministrul Shhaideh a prezentat calendarul estimativ al lansărilor de apeluri de proiecte în cadrul ITI Delta Dunării și alocările indicative.

ITI are, în perioada 2014-2020, un buget de peste 1 miliard de euro, alocat din fonduri europene structurale și de investiții. Proiectele ce vor fi implementate prin ITI Delta Dunării trebuie să fie relevante în raport cu obiectivele identificate în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării. Strategia, aprobată prin HG nr. 602/2016, a fost realizată în coordonarea MDRAPFE, cu implicarea unui mare număr de participanți, inclusiv a localităților din zonă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com