Click pentru a te abona

Județul Tulcea ales să reprezinte România în B.P. al Adunării Regiunilor Europene

0 Shares

Alegerile au avut loc în cadrul lucrărilor Adunării Generale a acestui prestigios organism european, desfășurate în zilele de 23 și 24 mai, la Lillehammer, Norvegia. Județul Tulcea, prin vicepreședintele Dumitru Mergeani, a fost a ales să reprezinte România pentru un nou mandat în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunilor Europene (ARE). La acest eveniment, Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de o delegație condusă de vicepreședintele Dumitru Mergeani, secretarul județului, Marius Cristi Mihai, și Nicolae Cernătescu, consilierul președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

În urma desfășurării procedurii de vot, alături de județul nostru, din Biroul Politic al ARE vor mai face parte, în următorii doi ani, județul Bistrița Năsăud, în calitate de membru, și județul Călărași, ca supleant. Cu acelaşi prilej, au avut loc și alegeri și pentru funcțiile de președinte în cadrul Comisiilor acestei organizații. Tot în cadrul sesiunii statutare, au fost abordate subiecte cheie referitoare la viitorul ARE, inclusiv perspectivele strategice 2017-2020, aspecte financiare precum şi noi iniţiative.

În subsidiar, lucrările Adunării Generale au reunit vorbitori diferiţi care și-au împărtășit viziunea lor asupra rolului viitor al regiunilor în Europa şi dincolo de aceasta, în vederea conturării unor scenarii legate de o viitoare dezvoltare teritorială, luând în considerare rolul creării identităţii teritoriale, influenţa din ce în ce mai mare a tehnologiei în viaţa noastră cotidiană, precum şi accentul sporit pe zonele urbane şi metropolitane.
Vorbitorii şi participanţii au fost provocaţi să-şi expună părerile cu privire la subiecte-cheie cum ar fi: relevanţa descentralizării şi democraţiei regionale, guvernarea şi administrarea unor identităţi regionale în viitor, încorporarea regiunilor în procesul european de luare a deciziilor etc..

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, deținând funcția de membru în Biroul Politic și în mandatul trecut, prin președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu. Creat în 1985, Ansamblul Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită, fiind exponentul în acest sens a mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, a cărei misiune este reprezentarea intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com