Click pentru a te abona

Italienii de la ASTALDI și japonezii de la IHI Infrastructure System încep lucrările la podul suspendat de peste Dunăre, Tulcea – Brăila

46 Shares

*”Nu a fost deloc ușor, au fost ani buni de dezbateri, demersuri, au fost zile și nopți de calcule, au fost temeri dar iată că suntem în acel moment mult-așteptat când putem spune: proiectarea este la final, avem cea mai bună expertiză în asocierea celor două mari firme recunoscute pentru seriozitatea și determinarea cu care abordează astfel de proiecte în Europa și în lume, începem să construim acest obiectiv extrem de important (!) nu doar pentru județul Tulcea, pentru Dobrogea, pentru întreaga țară. Iată că suntem cu toții în fața oamenilor: ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, board-ul celor două firme care au câștigat licitația și au intrat în linie dreaptă cu lucrările premergătoare, Astaldi și IHI Infrastructure System, noi, Consiliul Județean Tulcea în calitate de beneficiar, să le spunem, așadar, oamenilor care așteaptă de (prea) mult timp,  că dacă am spus că-l facem, îl facem (!) (Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea)

*Italienii de la „Astaldi” șii japonezii de la „IHI Infrastructure Systems” încep organizarea de șantier pentru construcția podului suspendat de peste Dunăre Brăila – Tulcea încă din această toamnă când se vor construi platformele și drumurile de acces către blocul de ancoraj și piloni

*”În trimestrul IV al acestui an facem primele lucrări în teren (platformele și drumurile de acces), în septembrie este gata proiectul integral al podului, am realizat investigații geotehnice și geologice în teren, peste 4.800 metri liniari de foraje în circa 69 de puțuri de forat. Pe 2 martie 2019 începem efectiv execuția lucrărilor la acest pod suspendat, al patrulea din Europa ca deschidere central, considerat la acest moment ca fiind cea mai mare investiție nu doar din România, ci și la nivel European într-un proiect de o asemenea complexitate” (fundația pilonilor va fi de 60 de metri iar înșlțimea pilonilor va fi de 170 de metri, cât un bloc cu 55 de nivele)-(Dragoș Burlan, director tehnic Astaldi)

*”Suntem pregătiții să asigurăm finanțarea din partea Guvernului conform proiectului, i-am rugat pe specialiștii din cele două firme să ne facă un calendar exact al lucrărilor pentru a finanța lucrările așa după cum se derulează și mă refer aici inclusiv la descărcarea arheologică sau la exproprierile care urmează să se facă. Mă angajez să monitorizez personal felul în care se lucrează, felul în care se desfășoară etapele pe toate coordonatele astfel încât, din punctul nostru de vedere să fim în grafic. L-am susținut pe președintele Horia Teodorescu încă de la început, cunosc acest proiect din scoață-n scoarță, există finanțare și trebuie să trecem peste abordarea pesimistă venită din partea unor politicieni, din păcate. Acest obiectiv de importanță economică strategică se face!” (Eugen Teodorovici, Ministrul de Finanțe)

*”Descărcarea arheologică începe, practic, de sătămâna viitoare (nr. după 1 august a.c.) când avem primele măsurători și prospecțiuni împreună cu arheologii de la Muzeul din Tulcea” (Dragoș Burlan, director tehnic Astaldi)

*”A fost finalizată licitația pentru realizarea exproprierilor și urmează ca după 15 august să semnăm contractul, în toamna acestui an încep lucrările la platforme, la drumurile de acces, în septembrie depunem cererea de finanțare la Bruxelles” (Narcis Neaga, director general CNAIR)

*În afară de podul suspendat, proiectul cuprinde și 17 km de drum nou, la nivel de patru benzi pe circa 4 km, urmând ca de la sensul giratoriu spre Smârdan, respectiv Jijila, să rămână la o singură bandă pe sens. De asemenea, în afară de podul suspendat, proiectul mai cuprinde circa 32 de structuri (poduri), din care 13 sunt cu deschideri mai mari de 14 m

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com