Click pentru a trimite e-mail

Întrebări adresate MAE și MAI privind eliberarea permiselor pentru buna desfășurarea a activității trecerii Ro-Ro Isaccea-Orlovca, Ucraina, cu caracter permanent

479 Shares

În contextul în care autoritățile județului Tulcea sunt pregătite să deschidă oficial punctul de trecere Ro-Ro Isaccea-Orlovka, Ucraina, urmând ca acest punct de trecere internațională să aibă caracter permanent și se vor crea condițiile necesare pentru ca activitatea de mic trafic (mărfuri și persosne) să se desfășoare conform Acordului  dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră, semnat la Kiev la 2 octombrie 2014, se impun clarificări din parte MAE și a MAI.

Menționez că la acest moment, aceste mici puncte de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene sunt închise (motivația-lipsa punctelor operaționale de trecere a frontierei cu activitate permanentă a Poliției de Frontieră și al serviciului de vamă).În aceste condiții se împun lămăriri în regim de urgență de la MAE și de la MAI:

*Ministerul Afacerilor Externe are pregătite măsurile legislative necesare pentru buna desfășurare a micului trafic de mărfuri și persoane care se va derula prin deschiderea puntului Ro-Ro Isaccea-Orlovca?

*Ce demersuri trebuiesc făcute  pentru a se începe eliberarea permiselor de mic trafic de frontieră pentru populația din juduțel Tulcea?

*Care sunt localitățile din județul Tulcea unde oamenii pot beneficia de permisul de mic trafic?  

Reamintesc faptul că există o nevoie stringentă de dezvoltare zonală economică şi socială, pentru că deschiderea acestei noi zone de trafic este în beneficiul locuitorilor şi al administraţiilor celor două regiuni, fiind motivată de o serie de argumente, dintre care menționăm: asigură fluidizarea traficului prin scurtarea actualelor rute cu trecerea prin Moldova; oferă şanse egale localnicilor în ceea ce priveşte oportunităţile de care beneficiază locuitorii din zone similare în care funcţionează puncte de trecere a frontierei; constituie o măsură favorabilă dezvoltării şi întăririi unor relaţii de cooperare în domeniul economic, cultural, ştiinţific şi comercial în regiune; creşte atractivitatea zonei pentru investiţii străine directe; dezvoltă potenţialul turistic oferit de Delta Dunării; contribuie la dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere şi europene de transport; facilitează utilizarea fondurilor europene aferente exerciţiului financiar 2014-2020 pentru dezvoltarea unor proiecte comune în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră ale Comunităţii Europene.

Deputat Simion Lucian Eduard

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Întrebări adresate MAE și MAI privind eliberarea permiselor pentru buna desfășurarea a activității trecerii Ro-Ro Isaccea-Orlovca, Ucraina, cu caracter permanent

  1. Marian 22 octombrie 2019 at 13:34

    Bune întrebările, dar a întebat cineva dacă există fonduri alocate pentru funcţionarea punctului de trecere a frontierei (dotarea cu echipamente, salariile personalului, plata utilităţilor, etc), atât la Poliţia de Frontieră cât şi la Vamă. De asemenea, dacă va exista personal pentru controlul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor sau cei care doresc sa treacă frontiera cu astfel de produse vor trebui să se reorienteze spre vămile din alte judeţe ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com