Click pentru a te abona

Încep procedurile de expropriere și de descărcare arheologică în vederea construiri Podului Brăila – Măcin

20 Shares

*10.348,1 mii lei pentru exproprieri și 834.667 lei pentru descărcarea arheologică 

S-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, aflate pe raza localităţilor Brăila și Vădeni din judelul Brăila și a localităților Smârdan și Jijila din județul Tulcea, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de  Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

În cuantum de 10.348,1 mii lei, Sumele individuale prevăzute la alin. (1) se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de  Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național, prevăzut la art. 1, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii.

Pe 2 Octombrie a.c. CNAIR a semnat contractul pentru lucrări de cercetari arheologice pe traseul viitorului pod, tronson Tulcea cu ICEM Gavrila Simion pentru suma de 834.667 lei.

Obiectul contractului de servicii il reprezinta prestarea de servicii de cercetare arheologica preventiva în vederea descărcării de sarcină arheologică pentru:

1) Situl arheologic de la Jijila, judetul Tulcea, punct: La Grădini, semnalat între km 18+450–km 18+700, inclusiv racord Jijila;

2) Gropile de împrumut de la Măcin — Lutărie, Jijila Valea Popii — Lutărie (Vulpea) din jud. Tulcea

Deasemenea, Prestarea serviciilor de asigurare a supravegherii arheologice a lucrărilor de execuție aferente proiectului de infrastructură rutieră „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila” pentru:

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM) reprezintă singura institutie muzeala abilitata sa presteze serviciile de cercetare arheologică preventiva aferente obiectivului de investiție „Pod suspendat peste Dunăre, în zona Brăilei”, pentru porțiunea de traseu din județul Tulcea, având în vedere protecția drepturilor exclusive, inclusiv a drepturilor de proprietate intelectuală.

Avem obligaţia să cerem beneficiarului să ne pună la dispoziţie logistica necesară pentru a executa lucrarea în cel mult 36 de zile. De altfel, noi ne dorim să începem lucrarea de luni, 8 octombrie 2018, tocmai pentru că se anunță temperaturi scăzute pentru perioada următoare astfel încât trebuie să lucrăm repede și bine pentru a finaliza acest proiect”, a declarat dr. Sorin Ailincăi, manager al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea, .

Podul peste Dunăre între judeţele Brăila şi Tulcea este unul din obiectivele anunţate de peste 20 de ani de autorităţile publice pentru care s-au făcut mai multe studii de fezabilitate.

Contractul pentru execuţia investiţiei a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia). Durata de realizare este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com