Click pentru a te abona

În perioada asumării Președinției Consiliului UE, România va putea beneficia de o vizibilitate deosebit de bună pe plan international iar această oportunitate nu trebuie ratată

0 Shares

Viitorul Europei, importanța și oportunitățile uriașe pe care le are România prin asumarea  Președinției Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019, au fost temele discutate la sediul PSD Tulcea de către membrii  PES activists România, Filiala Tulcea, în cadrul unei dezbateri interactive, parte a unei ample campanii de informare.

“România va ocupa, pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene – una dintre cele șapte instituții ale Uniunii. Țara noastră face parte din trio-ul de Președinții care mai include Finlanda și Croația.

În calitate de secretar al PES Activists România dar și de deputat,secretar al Comisiei de Politică externă din Camera Deputaților, am răspuns invitației tinerilor social-democrați  tulceni  de a participa la această campanie de informare și pregătire  inițiată de PES Activists România. În acest context am discutat despre valorile comune europene și despre contribuția pe care România o poate aduce la consolidarea Uniunii Europene, despre prioritățile privind dezvoltarea politicilor din domeniul sănătății, respectarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene și, implicit ale României referitoare la libertate, democrație, egalitatea de șanse, statul de drept și demnitatea umană. Deasemenea, am subliniat în mod deosebit importanța implicării active în transparența decizională și implicarea reală a unui număr cât mai mare de cetățeni, parte a societății civile și nu în ultimul rând am discutat despre politica de coeziune și arhitectura viitorului cadru financiar multiannual.

Aș dori să mai adaug faptul că, în contextul organizării a numeroase evenimente la nivel înalt în această perioadă de șase luni, România va putea beneficia de o vizibilitate deosebit de bună pe plan international iar această oportunitate nu trebuie ratată, trebuie folosită în mod eficient pentru promovarea economică, turistică, investițională, culturală. De aceea trebuie să fim foarte bine pregătiți (!) iar zona aceasta a României, și mă refer la județul Tulcea, chiar ar putea avea ce să arate Europei și, de ce nu, întregii lumi” a concluzionat  într-o declarație de presă, deputatul social-democrat, Mirela Furtună, la închiderea lucrărilor de la Tulcea, din data de 10 noiembrie a.c.

Președinția rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepția Consiliului Afaceri Externe), reuniunile COREPER (întâlnirile reprezentanților permanenți ai țărilor membre la Bruxelles) și aproximativ 200 grupuri de lucru. Conform uzanțelor, pe perioada mandatului său, Președinția Consiliului Uniunii Europene va organiza în România evenimente, posibile Summit-uri, reuniuni informale ale Consiliului Uniunii Europene, întâlniri ale înalților funcționari și ale experților din statele membre Uniunii Europene, conferințe și seminarii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com