Click pentru a te abona

Guvernatorul ARBDD a retras propunerile privind noile reguli de circulație a navelor în Delta Dunării

0 Shares

Presiunea mare din partea locuitorilor deltei, a pescarilor, a tur-operatorilor care au început demersuri pentru alegerea unui guvernator din Delta Dunării care să cunoască cu adeărat problemele deltei și ale oamenilor săi, revolta oamenilor, susținută de mulți dintre oamenii politici, de administrația publică, de turiști sau de oameni care iubesc delta, l-au determinat pe Guvernatorul Mușetescu să retragă propunerea de modificare și completarea HG nr. 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

” În urma discuțiilor purtate cu factorii interesați de modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării postată pe siteul ARBDD, vă informăm că în data de 03.10.2017 va avea loc o nouă întâlnire privind consultarea proiectului de act normativ supus dezbaterii publice.
Din aceste considerente, ARBDD va retrage de pe siteul instituției proiectul de act normativ, urmând ca după întâlnirea programată să posteze proiectul de act normativ actualizat cu amendamentele care corespund realităților din RBDD și care să conducă la o aplicare imediată și eficientă a legii.
În procesul de elaborare a proiectului de act normativ vor fi respectate regulile de aplicare pentru asigurarea transparenței decizionale în administrația publică prevăzute de  Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională”.

“Este bine că, pentru moment, guvernatorul ARBDD și-a retras acest proiect care aducea prejudicii serioase locuitorilor din arealul deltaic, turismului, pescuitului, activității economice în general. Noi suntem primii care ne dorim să păstrăm ecositemele și habitatele unice ale deltei așa după cum le-a modelat natura dar sunt lucruri pe care chiar trebuie să le facă ARBDD și nu mă refer doar la decolmatări, sunt proiecte absolut necesare pe care ar trebui să le inițieze și să le implementeze în multe zone ale Deltei. Deasemenea, dialogul permanent cu oamenii din deltă, cu întreprinzătorii, cu asociațiile de pescari cred că poate rezolva eventuale probleme pe viitor. Pentru că, mai mult ca sigur, vor veni alte și alte legi și regulamente care nu sunt dezbătute niciodată cu localnicii, ele sunt scrise undeva, în niște birouri iar noi suntem doar “informați” de  faptul că se mai schimbă o lege care ne face viața și mai grea” ne-a declarat Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia.

“Noi continuăm să ne apărăm drepturile și cred că ARBDD ar trebui să aibă o comunicare permanentă cu administrația publică din deltă, cu localnicii, cu pescarii sau cu cei care fac turism. Suntem aici de generații, străbunii noștri au trăit în armonie cu natura fără legi și regulamente…Sigur că astăzi lucrurile s-au schimbat, că avem nevoie de anumite reglementări dar nu credeți că ar fi normal ca aceste legi sau regulamente să fie mai întâi discutate aici, unde noi tăim și știm exact de ce are nevoie atât natura cât și omul ?! Salut faptul că s-a retras acest proiect și sper ca ARBDD să inițieze un parteneriat și un dialog permanent cu autoritățile locale din deltă pentru mai binele naturii și al omului în egală măsură” ne-a spus Valentin Sidorencu, primarul comunei Sf. Gheorghe. 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com