Click pentru a te abona

EBOLA suspendă participarea artiștilor din Algeria, Ghana, Guineea şi Sierra Leone la Festivalul Internațional de Folclor “Peștișorul de Aur”

0 Shares

Tulcea- capitala tradițiilor și obiceiurilor folclorice în stare pură din centrul și răsăritul Europei; sunt așteptați peste 12-15 mii de oameni.

1102647_535252666542216_1779830674_oCongo Guinea Ebola   AGUI101

Cea de-a 22a ediție a îndrăgitului festival tulcean, Peștișorul de Aur, urma să capete în acest an nuanțe deosebit de exotice odată cu participarea anunțată a ansamblurilor din patru țări africane Algeria, Ghana, Guineea și Sierra Leone. Festivalul începe mâine iar artiștii africani au fost opriți de EBOLA, acest cumplit virus al morții de care oamenii fug disperați iar autoritățile africane au angajat chiar și armata în lupta cu răspândirea bolii. Conform unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în total 887 de persoane au murit din cauza Ebola, dintr-un total de 1.603 cazuri suspecte: 358 în Guineea, 255 în Liberia, 273 în Sierra Leone şi una în Nigeria. Doi americani, un medic şi o misionară, care au contractat virusul în Liberia, au fost repatriaţi cu un avion sanitar şi internaţi în spitale special echipate la Atlanta.

Regalul de folclor de la Tulcea care a împlinit venerabila vârstă de 22 de ani și va aduce pe străzile orașului de la porțile Deltei ansambluri folclorice din Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Polonia, Serbia, Ucraina, Turcia și România (Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Iaşi, Olt, Prahova, Satu – Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj şi Tulcea). O sărbătoare a cântecului și a dansului fără frontiere care va reuni peste o mie de participanți și va face din orașul Tulcea capitala tradițiilor și obiceiurilor folclorice în stare pură din centrul și răsăritul Europei. Un Festival care a reușit, grație strădaniei inițiatorului său, directorul  și principalul organizator, maestrul coregraf Ștefan Coman, să cucerească an după an participanții care au comunicat fără nici un fel de greutate într-o limbă comună: cea a cântecului și a dansului. Anul trecut m-a impresionat în mod deosebit felul în care grupul algerian Fen Bladi din Sidi Bel Abbes a reușit să se facă înțeles, felul în care noi toți am perceput mesajul lor, felul în care ne-am lăsați captivați de ritmurile lor. Dansul lor pentru Libertate a electrizat mulțimea care i-a aplaudat și i-a încurajat să continue. Poate de aceea anul acesta doreau mai mult decât orice să vină împreună cu prietenii lor din Ghana, Guineea și Sierra Leone la Tulcea. Dar EBOLA îi ține captivi.

1115939_535252889875527_1695510831_o (1)1119954_536445189756297_1499449049_o1079121_535252819875534_1973536603_o

După o amplă paradă a costumelor populare, în toate culori lumii, pe străzile orașului, ansamblurile vor prezenta câte un scurt moment artistic în Piața Mircea cel Bătrân, centrul civic al orașului, după care se vor prinde într-o mare horă a prieteniei fără frontiere. Timp de patru zile spectacolele se vor desfășura pe marea scenă din centrul orașului dar și pe scenele amenajate în marile cartiere.

Spectacolul de gală va încheia festivalul cu trofeul “Peștișorul de Aur”, cu numeroase premii și distincții și cu virtuozitatea artiștilor care-și prezintă cele mai semnificative momente ale unor tradiții străvechi.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com