Click pentru a te abona

Dublă aniversare la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării- eveniment de marcă pentru Nordul Dobrogei

*Situat în apropierea falezei orașului, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării formează, alături de alte două muzee, moscheea musulmană și alte clădiri de patrimoniu aflate în vecinătatea sa, centrul cultural al orașului Tulcea. Conceput ca o instituție de cultură complexă – muzeu și acvariu public – Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării a fost realizat prin efortul comun al Consiliului Județean Tulcea și al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și a fost inaugurat oficial la 14 aprilie 2009.

Joi, 26 septembrie 2019, a fost marcat un eveniment important pentru municipiul și pentru județul Tulcea – aniversarea a 55 de ani de la înființarea Muzeului Deltei Dunării și a 10 ani de la deschiderea Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării. Gazdele manifestării au fost managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“, Sorin Ailincăi și șef serviciu Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, Cristina Dinu, invitați de onoare fiind academicianul Dumitru Murariu, director al Institutului de Biologie al Academiei Române, prof. Ileana Crăciun, specialist muzeograf în Științele Naturii, membri ai Consiliului Științific al ICEM.

“În aceste zile, Tulcea clocotește de evenimente culturale. Ieri au început Zilele Bibliotecii Județene, cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la nașterea poetului Panait Cerna, cu evenimente multiple, inclusiv un festival de poezie europeană. De asemenea, începe Festivalul de Teatru Tragos care se va desfășura timp de două săptămâni.

Noi suntem un județ mic, cu resurse mai puține decât au alții, dar reușim să creăm o multitudine de evenimente culturale pentru care suntem invidiați de multe alte județene. Ceea ce avem noi este ceva ce nu se poate măsura și nu se poate plăti, respectiv resursa umană. Avem oameni care pun pasiune în tot ceea ce fac, pentru că este nevoie de pasiune pentru a lucra în acest domeniu.

Vă felicit pe toți care faceți parte din frumoasa echipă a Institutului de Cercetări Eco Muzeale pentru aniversările de astăzi și să vă urez mult succes în activitatea viitoare“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

După cum a declarat managerul Sorin Ailincăi, dr. Gavrilă Simion și-a dorit să deschidă la Tulcea în primul rând un muzeu de arheologie, având în vedere specialitatea sa, dar Constanța avea un patrimoniu cu mult peste județul Tulcea la acea vreme. În aceste condiții, a decis să realizeze un muzeu de științele naturii sub numele de Delta Dunării care a avut un succes nemaipomenit, fiind pe primul loc în țară mai mult de două decenii. Acum zece ani, această instituție s-a redeschis sub numele de Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, un nou succes în muzeografia românească.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.