Click pentru a te abona

160 de ani de la Unirea Principatelor Unite (1859-2019). Istorie și patrimoniu muzeistic

Muzeul de Istorie și Arhelogie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați vă invită joi, 14 noiembrie 2019, ora 11.30, la sediul instituției din Parcul Monumentul Independenței, la vernisajul expoziției160 de ani de la Unirea Principatelor Unite(1859-2019). Istorie și patrimoniu muzeistic”.Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Dobrogei se înscrie în seria manifestărilor ce aduc în atenția publicului tulcean evenimente și personalități care au avut o contribuție majoră la formarea Statului Român modern.

În cadrul expoziției se regăsesc o serie de artefacte ce au aparținut domnitoriului Alexandru Ioan Cuza și soției sale Elena Cuza dar și unor oameni politici, precum Mihail Kogalniceanu sau Costache Negri, care și-au adus o contribuție importantă la înfăptuirea Unirii Principatelor.

La recrearea atmosferei de epocă contribuie prezența în cadrul expoziției a unor litografii, picturi, fotografii, medalii, obiecte de artă decorativă din colecția Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, dar și a mai multor reviste, broșuri sau cărți editate în perioada menționată din colecția Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea.

Expoziția va putea fi vizionată în Tulcea, în perioada 14 noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentului, de marți până duminică, între orele 8.00 – 16.00.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.