Click pentru a te abona

Drumul „Dobrogea Expres” va realiza legătura între localitățile Constanța – Babadag – Tulcea Isaccea – Măcin – Brăila. Primul tronson contractat: 60 de kilometri relația Jijila – Isaccea – Cataloi (lângă Tulcea)

2K Shares

*Acest tronson face parte din viitorul Drum Expres Brăila – Tulcea – Constanţa, care va asigura conexiunea cu Podul suspendat peste Dunăre, cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani a cărui construcție este într-un stadiu avansat pe ambele maluri ale Dunării.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi).

Contractul a fost semnat cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA. Durata de realizare a contractului, în valoare de 14.159.206,13 lei, fără TVA, este de 24 de luni. Proiectul va fi finanţat din alocarea ITI pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, fonduri europene nerambursabile.

„Drumul expres în discuție se numește „Dobrogea Expres” conform Master Planului de Transport și  va realiza legătura între localitățile Constanța-Babadag-Tulcea-Isaccea-Măcin-Brăila. Tronsonul contractat acum pentru proiectare va avea circa 60 de kilometri relația Jijila – Isaccea – Cataloi (lângă Tulcea).

De la Jijila la Brăila, în momentul de față este în stadiu de construcție Podul peste Dunăre care începe cu intrarea pe pod din zona Brăila, podul cu drumul expres de legătură până la Jijila (vezi foto). Tronsonul despre care vorbim acum continuă de la Jijila și are profilul transversal cu caracteristicile unui drum expres cu 2×2 benzi de circulație (3,5m/bandă), zonă mediană de 3 m și acostamente de 2×2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație.

Trebuie să precizăm de fiecare dată când vorbim despre proiecte de infrastructură complexe, și toate aceste obiective au toate coordonatele unor astfel de proiecte, că există un ciclu cu pași concreți cum sunt Studiile de Fezabilitate, Proiectul Tehnic, avize și tot felul de alte reguli care ţin de finanţarea europeană.

Toate aceste proceduri le-am urmat conform regulilor impuse şi pentru  Podul peste Dunăre, pe care, iată, îl vedem cu toţii crește cu fiecare zi care trece. Este o realitate. Proiectul despre care vorbim astăzi este încă o etapă parcursă din acest ansamblu de investiţii care compun cel mai mare proiect de investiţii al României”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Obiectivul general al proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T Globala, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condiții pentru creșterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.
De-a lungul drumului se vor proiecta și perdele forestiere de protecție împotriva înzăpezirii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com