Click pentru a te abona

Dezbatere privind accesarea de finanțare europeană pentru proiecte comune între orașul Izmail (Ucraina) și județul Tulcea (Romania)

0 Shares

„Am participat la  întâlnirea de lucru care a avut loc joi, 17 mai 2018, la Consiliul Județean Tulcea, unde, o delegație a orașului Izmail din Ucraina, în frunte cu primarul Andrii Abramchenko și cu viceprimarul Rodion Abashev a venit pentru dezbaterea obiectivelor stabilite în „Înțelegerii de cooperare între orașul Izmail și județul Tulcea“ la care am fost unul dintre promotorii activi” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților.

“In cadrul dezbaterilort s-a analizat stadiul proiectelor din cadrul Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, program cu finanțare europeană dar și proiecte pe alte programe de finanțare. Vorbim în fapt despre  patru proiecte care au fost depuse spre finanțare de către Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos“ în cadrul acestui program operațional, în valoare de peste 6 milioane de euro, într-un  consorțiu format din instituții publice, județul Tulcea în parteneriat cu Primăria Izmail.

În cadrul întâlnirii mi-am exprimat bucuria pentru pașii importanți care s-au făcut în ultimii ani în accesarea fondurilor transfrontaliere și am convingerea că în felul acesta se consolidează înțelegerea de cooperare dintre cele două unități administrative aflate pe cele două maluri ale Dunării.  Personal, mă voi implica în limitele rezonabile impuse de acordurile bilaterale pentru dezvoltarea a cât mai multe proiecte transfrontaliere cu finanțare europeană, benefice pentru toate părțile implicate.

De altfel, am demarat discuții importante încă de la începutul activității de parlamentar cu referire în principal la studiul limbii române în comunitățile din țara vecină iar în baza Hotărârii 31/2018 s-a aprobat plata unui număr de maximum 1.000 de burse în cuantum de 200 lei/lună/bursă și a 300 de stagii de perfecționare oferite profesorilor de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației în scopul dezvoltării și perfecționării competențelor de predare a limbii române sau în limba română” a spus Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com