Click pentru a te abona

Deputat PSD, Mirela Furtună: “România și Croația au puncte de vedere comune în privința multor aspecte ale agendei regionale, europene și internaționale iar oportunitățile de cooperare economică bilaterale, sunt însemnate”

0 Shares

În perioada 24-26 octombrie 2017, o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților condusă de preşedintele acesteia, doamna Biró Rozália-Ibolya, a efectuat o vizită oficială în Republica Croația. Din delegație au făcut parte doamna Mirela Furtună, secretar al Comisiei, și domnii deputați Mihai Voicu și Răzvan Rotaru. Programul vizitei a cuprins o întâlnire cu reprezentanții conducerii Parlamentului, întâlniri cu membri ai Comisiei de politică externă,  ai Comisiei pentru afaceri europene, ai Grupului interparlamentar de prietenie și o întâlnire la Ministerul afacerilor externe și europene.

A fost o vizită împortantă, din punctul meu de vedere, pentru că a relevat odată în plus, oportunitățile însemnate de cooperare economică și comercială bilaterală, perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului Estic, consolidarea cooperării bilaterale în diferite domenii de activitate. România și Croația au puncte de vedere comune în privința multor aspecte ale agendei regionale, europene și internaționale. De asemenea, în contextul dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene cele două state, România și Croația pledează pentru o Europă unită și o cooperare mai strânsă în vederea aderării la Spațiul Schengen.

Vizita noastră în Croația s-a produs într-un context jubiliar, aș spune, dacă ne gândim că anul acesta, România și Croația aniversează 25 de ani de relații diplomatice. S-au discutat câteva teme prioritare pentru amble state: Cooperarea economică şi comercială bilaterală și necesitatea ca relaţiile economice să fie dezvoltate în vederea alinierii acestora la nivelul foarte bun al relaţiilor politice. Am dezbătut pe larg felul în care protejăm drepturile și libertățile minorităților etnice din ambele state precum și felul în care ne pregătim să preluăm Președinția uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene, România în anul de grație 2019 și Croația în 2020. Aș dori să reiterez faptul că ne dorim continuarea dialogului dintre Camera Deputaţilor a României şi Parlamentul croat și să reamintesc deasemenea faptul că în prima decadă a lunii octombrie a.c. a avut loc întrevederea domnului Petru Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaților, cu doamna Kolinda Grabar-Kitarović, președintele Republicii Croația, aflată în vizită oficială în România, prilej cu care s-au trecut în revistă provocările pe palierul liberei circulații a persoanelor în contextul Brexit, fenomenul migraționist cu care se confruntă Uniunea Europeană sau convergența politicii externe a celor două țări cu privire la ultimele evoluții de pe scena europeană” ne-a declarat, depurarul social democrat, Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților. .

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com