Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună: La Ambasada Chinei la București s-a discutat despre prietenia tradițională dintre cele două state și despre oprtunitățile Belt and Road

0 Shares

În ziua de 8 martie 2018, la invitația domnului Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România și a soției sale, doamna Tan Yuxiu, Viorica Dăncilă, premierul  României și președintele Organizației de Femei a Partidului Social Democrat (OFSD) a participat, împreună cu mai multe doamne reprezentante ale OFSD, la evenimentul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Femeii organizat de Clubul de Femei al Ambasadei Chinei. Deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților ne-a declarant că a fost impresionată de felul în care a fost organizat acest eveniment:

“În China această zi este numită și Ziua Zânelor și are o legendă foarte interesantă. Ambasadorul Xu a reiterat  într-o scurtă alocuțiune prietenia tradițională dintre China și România precum și rolul special pe care–l au schimburile de experiență  dintre femei pentru promovarea relațiilor bilaterale.

Îndrumată de gândirea diplomatică a Președintelui Xi Jinping, partea chineză este dispusă să sesizeze oportunitățile oferite de inițiativa Belt and Road și cooperarea China-Europa Centrală și de Est, să consolideze în continuare schimburile și prietenia cu Guvernul și organizațiile de femei ale României, în vederea construirii, împreună, a unei lumi mai bune. În trecut, China marca legăturile cu Europa prin celebrul Drum al Mătăsii. Acum, la mai bine de o mie de ani distanță, Inițiativa Belt and Road dorește să reconecteze China cu Europa prin proiecte de anvergură pe teritoriul a trei continente: Asia, Africa și Europa.

Am cântat imnurile naționale ale României și Chinei, am asistat la o paradă de cheongsam (rochie tradițională chineză) și am participat la pregătirea unor preparate tradiționale din bucătăria chinezească. După ce bucătarul chinez a prezentat gastronomia chineză noi am pregătit câteva produse tradiționale care au făcut deliciul tuturor celor prezenți la eveniment. Seara s-a încheiat cu o Horă a Unirii dedicată Centenarului pe care România îl sărbătorește în acest an. A fost un eveniment deosebit desfășurat într-o atmosferă caldă, prietenoasă” a spus deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com