Click pentru a te abona

“Declaraţia de la Bucureşti a Copiilor”: opiniile copiilor din România şi din Europa, determină deciziile

216 Shares

Copiii sunt cetăţeni cu drepturi egale adulţilor. Prin urmare, este dreptul lor să participe la luarea deciziilor care îi privesc şi este obligaţia noastră să îi încurajăm şi să-i implicăm în toate acţiunile.
Promovarea consultării şi participării copiilor este o prioritate a României în contextul deţinerii Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene, astfel încât, consider că proiectul “Ambasador Junior la Uniunea Europeană”, demarat de UNICEF în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe încă de anul trecut, este mai mult decât reprezentativ în acest sens.

Proiectul este în acord cu una dintre temele cheie ale României pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene: “O Europă a valorilor comune”, implicarea copiilor şi tinerilor în viaţa civică europeană având în vedere faptul că 1 din 5 cetăţeni europeni este copil sau tânăr.
Pe întreaga durată a mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE va fi elaborată “Declaraţia de la Bucureşti a Copiilor”, un document cadru realizat printr-un amplu proces de consultare a copiilor şi tinerilor din toate statele membre.

Documentul va fi realizat în urma unui proces complex de consultare a copiilor din întreaga Europă, sub coordonarea Boardului Copiilor din România, susţinut de UNICEF, de către alţi parteneri din România şi din Uniunea Europeană. După mai multe runde de consultări formale şi informale ale copiilor şi o întâlnire la nivel de experţi europeni, procesul de consultare va fi finalizat printr-un eveniment de avergură, pe 6 şi 7 mai la Bucureşti, sub genericul Conferinţa despre Participarea Copiilor la procesele de luare a deciziilor şi de elaborare a politicilor la nivelul UE, un Summit al Copiilor, la finalul căreia copiii vor prezenta “Declaraţia copiilor de la Bucureşti”.

Marius Budăi, ministrul Muncii, și Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au fost prezenți miercuri, 6 Martie a.c. la București, la conferința de prezentare a celor patru Ambasadori Juniori la Uniunea Europeană – Ariana Ardelean, Alexandra Maria Stoica, Panait Tudor-Alexandru și Rareș Voicu – care vor participa la evenimentele desfășurate în cadrul Președinției României la Consiliul UE.

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În acest an (2019), se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Convenţiei pentru Drepturile Copilului de către Adunarea Generală a ONU, iar România a fost unul dintre primele state semnatare ale acestui document.

Deputat Mirela Furtună

Secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților

Membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com