Click pentru a trimite e-mail

DANUBEparksCONNECTED: Insulele sălbatice și habitatele terestre dunărene, monitorizate de ARBDD.

338 Shares

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) implementează proiectul DANUBEparksCONNECTED împreună cu parcurile naționale, rezervațiile biosferei și parcurile naturale situate de-a lungul Dunării. Principalul obiectiv al proiectului DANUBEparksCONNECTED este crearea unei punți de arii protejate dunărene pentru a
contracara fragmentarea peisajului și a habitatelor, și pentru a consolida fluviul Dunărea ca un coridor ecologic cheie, aceasta reprezentând o prioritate a politicilor Uniunii Europene, prin planul de acțiune SUERD.
Un rezultat al proiectului este Raportul privind Monitorizarea insulelor sălbatice nominalizate din R.B.D.D. din cadrul Pachetul de lucru WP3- Coridorul de Habitate Insule Naturale Dunărene- WILDisland. Ostroavele Dunării sunt locuri ideale unde pot fi întâlnite specii de plante și animale emblematice pentru bazinul Dunării.
Habitatele acestor insule interioare, prin varietatea și diversitatea lor, constituie adevărate refugii pentru specii aflate în declin.

Citește și: Noul Guvernator, Cătălin Țibuleac: “RBDD nu poate fi condusă din birou, cu decizii arbitrare, într-un mediu conflictual”

In urma interpretării observațiilor, au fost elaborate concluzii și recomandări privind administrarea insulelor sălbatice în vederea protejării și conservării acestora. S-a evidențiat necesitatea continuării monitorizării evoluției ecosistemelor insulare, respectiv monitorizarea evoluției fiecărui tip de habitat ce definește fiecare insulă
sălbatică în parte.
Tot un rezultat al proiectului este și Studiul privind pășunile specifice habitatelor xerofile și speciile emblematice de orhidee din R.B.D.D., parte a pachetului de lucru WP5 – Coridorul de Habitate Terestre Dunărene (Pășuni). Pe lângă habitatele acvatice și semi-acvatice, păduri și pajiști, habitatele uscate sunt, de asemenea, parte a ecosistemelor râurilor naturale. Datorită modificărilor hidro-morfologice, actuale, aceste habitate uscate sunt adesea reduse la porțiuni mici în cadrul zonelor inundabile. Coridoarele ecologice trebuie să fie refăcute pentru a evita izolarea acestor părți de habitate uscate. Ele sunt răspândite asemenea unor pietre pe o cărare de-a lungul cursului Dunării, iar infrastructura de prevenire a inundaţiilor – în speţă, digurile, fac legătura între ele, contribuind la materializarea unor coridoare ecologice pentru menţinerea biodiversităţii.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este partener în Proiectul DANUBEparksCONNECTED – Bridging the Danube Protected Areas towards a Danube Habitat Corridor (DANUBEparksCONNECTED – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un Coridor de Habitate al Dunării), DTP1-1-005-2.3, aprobat pentru finanțare în cadrul primului apel de proiecte din Programul Transnațional Dunărea 2014-2020, Axa Prioritară 2, ce este implementat în perioada 1 ianuarie 2017 – 30 noiembrie 2019. Partenerul lider este Parcul Național Donau Auen Austria, proiectul fiind implementat de 16 parteneri din 9 țări dunărene: Austria, Germania, Slovacia, Ungaria, Croația, Bulgaria, România, Serbia, Republica Moldova. Bugetul total al proiectului este 3.084.492,49 Euro. Bugetul total al ARBDD este de
349.781,25 Euro din care contribuția proprie a ARBDD este de 6.995,63 Euro.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com