Click pentru a te abona

Noul Guvernator, Cătălin Țibuleac: “RBDD nu poate fi condusă din birou, cu decizii arbitrare, într-un mediu conflictual”

541 Shares

Știrea sfârșitului de săptămână conform căreia un fost șef al structurii județene Tulcea a SRI a fost numit în funcția de Guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, a trezit interesul (!) iar opiniile “pro” și “contra” au curs din plin și ne-au scos din amorțeala fierbinte a unui weekend prelungit.

Așadar, înainte de sărbătoarea Moșilor de vară, premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, (pensionat în 2017), în funcția de Guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” , după ce l-a demis pe (deja) fostul guvernator, Mălin Matei Mușetescu, fost jurnalist la Academia Cațavencu și Cațavencii, împătimit al pescuitului sportiv, numit la propunerea lui Liviu Dragnea (spun surse informate) de, pe atunci, premierul Grindeanu.

Au curs felicitările, urările de bine și de speranță că lucrurile se vor schimba în bine la ARBDD și, pe ici, pe colo, atenționările directe venite din partea USR Tulcea sau a atacurilor “furibunde” făcute cu ton moale, de vară, de un alt “fost” guvernator și jurnalist (dar și activist protecționist al deltei), Liviu Mihaiu.

În aceste două zile am auzit nenumărate păreri: oameni care se bucurau sincer, alții care se temeau, alții care nu știau la ce să se aștepte, funcționari care se așteaptă la ce-i mai rău, alții la ce-i mai bine…Și pentru că am dorit să aflu exact cum stau lucrurile chiar de la noul guvernator, Cătălin Țibuleac, l-am întrebat și mi-a răspuns cu fermitatea reținută a omului care se află în fața faptului împlinit dar încă nu s-a așezat în jilțul instituției:

“Mă onorează această funcție și doresc să le mulțumesc tuturor acelor care au crezut în capacitatea mea de organizare și de management, mă onorează și mă obligă să vin cât mai curând cu vești bune despre ARBDD. Fără modestie pot spune că perseverența și munca în echipă, faptul că am adus față în fața la masa dezbaterilor reprezentanții comunităților locale din Delta Dunării, administrația publică, operatori de turism, societatea civilă, comunitățile profesionale de pescari, toate acestea au făcut ca într-un timp relativ scurt,  Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) pe care am înființat-o în urmă cu un an și un pic, să obțină rezultate recunoscute deja: a crescut numărul de turiști urmarea a promovării asidue, a evenimentelor și acțiunilor organizate în locuri mai puțin cunoscute din deltă, a participării la târgurile de turism de la Londra, Paris, Barcelona, București, Sibiu sau Berlin.

Vorbim despre principii profesionale, despre seriozitate și despre faptul incontestabil că nu putem lăsa Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, rezervație a biosferei aflată în patrimonial mondial UNESCO, la voia întâmplării unui management neperformant.

O Rezervație de acest fel nu poate fi condusă din birou, cu decizii arbitrare, într-un mediu conflictual.

Cred că toți cei care iubesc delta, toți specialiștii, reprezentații societății civile, ai comunităților locale, ai administrației publice, ai celor care-și desfășoară activitatea în arealul deltaic, pot realiza împreună proiectele de care are nevoie acută Delta Dunării iar strategia de dezvoltare a zonei, printr-un management profesionist și responsabil, va fi aplicată întocmai.

Nu în ultimul rând, aș vrea să le transmit tuturor angajaților din cadrul RBDD că urmează zile cu muncă intensă dar și salarii pe măsură (!) pentru că intenționez să mă lupt pentru salariile acestor oameni care au avut de suferit în ultima perioadă. Așa cred eu că trebuie să procedăm: suntem cu toții în slujba cetățenilor plătitori de taxe și impozite și trebuie să ne facem datoria cum se cuvine” a declarat noul Guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, în cadrul unui dialog telefonic.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com