Click pentru a te abona

Cum va arăta faleza Tulcea. Consiliului Județean Tulcea, a prezentat cele trei proiecte premiate în cadrul concursului de soluții „Reamenajare zona Faleza Dunării“.

Juriul. format din președintele Horia Teodorescu și membrii” arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu, directorul executiv al Direcției de Investiții, Nicu Mihai, directorul general AZL Sulina, Dragoș Ioniță, respectiv arhitecții Dan Ervin Ivanov, Alexandru Bălan (reprezentant al Ordinului Arhitecților din România), Mirela Didă (reprezentant Registrul Urbaniștilor din România), conf. dr. Cristina Enache (Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu) și dr. Dragoș Buhociu (Asociația Profesională a Urbaniștilor din România) a stabilit câștigătorii, după cum urmează:

Locul I – SC Optim Proiect SRL Tulcea – autor principal: arh. Cosmin Vizireanu, arh. Florin Micu, specialist comunicare Mugur Pătrașcu

Locul II – Asocierea SC Arhidesk Vision SRL – SC Arhidream SRL Galați – autor principal: arh. Adi Florian Tudorancea

Locul III – SC Tera Design Studio SRL București – autor principal: arh. urb. Andrada Eftime, urb. peisag. Tamara Roseti.

„După cum spuneam în urmă cu câteva luni, Faleza din Tulcea are nevoie  și de propuneri cu privire la modul în care va arăta la finalul execuției lucrărilor, respectiv partea de peisagistică, mobilier urban, partea de finețe a falezei noastre. Am desfășurat acest concurs de soluții, astfel încât la final, așa cum ne dorim cu toții, faleza din Tulcea să fie, dacă nu cea mai frumoasă, una dintre cele mai frumoase faleze din țară. Din punctul meu de vedere, toate investițiile care se derulează, începând cu consolidarea portului, urmate de aceste propuneri de soluții, vor reuși să îmbunătățească această zonă a muncipiului din punct de vedere vizual și nu numai.

Reamintesc faptul că timp de aproape 30 de ani, faleza a fost în administrarea APDM Galați, dar în urma demersurilor care au durat aroape 8 ani, am reușit să transferăm această faleză în patrimoniul județean. Am reușit obținerea unei finanțări prin fonduri europene, pentru că altfel aceste sume nu se găseau în decursul câtorva zeci de ani.

Concursul de soluții a fost, spre bucuria noastră, o reușită pentru că au fost șapte ofertanți cu prezentări foarte bune, pentru care merită toate felicitările. Au fost firme participante atât din județul Tulcea, cât și din București, Galați și din alte zone ale țării, fapt care a dus la propuneri de idei destul de diverse și interesante.

Propunerea de soluții va face obiectul unui studiu de fezabilitate și al unui proiect tehnic, cu o finanțare ce va fi asigurată fie din bugetul județean, fie din fonduri europene. A fost necesară propunerea de soluții în paralel cu proiectul mare, de reabilitare a falezei, pentru că sunt lucrări conexe, lucrări care trebuie inserate în interiorul proiectului de consolidare a falezei. Vom merge în paralel și cu studiul de fezabilitate, și cu proiectul tehnic, astfel încât să nu facem intervenții ulterioare asupra lucrării, pentru că o lucrare finalizată pe fonduri europene nu mai poate fi modificată timp de cinci ani, în perioada de postimplementare.

Eu sunt foarte determinat și cred că toți tulcenii își doresc ca investiția să fie dusă la bun sfârșit. Am făcut acest concurs de soluții tocmai pentru a ne apropia cât mai mult de sufletul tulceanului și pentru a da falezei valența pe care o merită ca poartă de intrare în deltă și ca zonă de referință a municipiului și județului“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

2 Raspunsuri la Cum va arăta faleza Tulcea. Consiliului Județean Tulcea, a prezentat cele trei proiecte premiate în cadrul concursului de soluții „Reamenajare zona Faleza Dunării“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com