Click pentru a te abona

Crește cuantumul burselor de performanţă, de merit, de studiu şi a celor de ajutor social

48 Shares

Bursele de performanţă, de merit, de studiu şi cele de ajutor social vor creşte începând cu semestrul doi al anului şcolar 2021-2022, după ce în şedinţa de guvern a fost adoptată o hotărâre privind stabilirea cuantumului minim al burselor, diferenţiate pe categorii.

Astfel, bursele de performanţă vor creşte de cinci ori, de la 100 de lei la 500 de lei, iar bursele de merit se vor dubla, de la 100 la 200 de lei. În acelaşi timp, va creşte plafonul de la care acestea vor putea fi acordate: de la media 8,50 la media 9,50.

Bursele de studiu au înregistrat o creştere cu 50% (de la 100 de lei la 150 de lei/elev) iar bursele de ajutor social au fost dublate, ajungând la 200 lei.

Conform Ministerului Educației, în anul şcolar 2020-2021, un număr de 553.000 de elevi au înregistrat medii peste 8,50 şi 347.000 de elevi au avut medii peste 9,50.

O creştere a burselor va încuraja performanţa, dar ar urma să ducă şi la reducerea abandonului şcolar drept pentru care se menține condiţionarea acordării bursei de o bună prezenţă la şcoală, astfel încât elevii să nu aibă mai mult de zece absenţe nemotivate într-un semestru. În momentul în care mai mulţi copii din aceeaşi familie au şansa acestor burse, deja venitul din burse devine atât de atractiv astfel încât părinţii să susţină mai bine activitatea în şcoală a propriilor copii.

Condiţia va fi reglementată prin ordin al ministrului Educaţiei.

Michael Gudu, Deputat PNL Tulcea

48 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com