Click pentru a te abona

Constructorii Podului suspendat peste Dunăre, Tulcea-Brăila, lucrează într-un ritm susținut iar rezultatele încep să se vadă

342 Shares

autor Geta Negrișanu

Am participat la dezbaterea organizată de Consiliul Județean Tulcea privind stadiul lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre, Tulcea-Brăila, la care au fost prezenți reprezentanții constructorului (Astaldi&IHI Infrastructure Systems Co), ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai administrației publice, specialiști în domeniu.

Mă bucur că lucrările au un ritm susținut la acest proiect atât de mult așteptat de tulceni și că, până și cei mai sceptici dintre comentatorii care opinează de obicei pe această temă au început să creadă că acest proiect ambițios va fi finalizat chiar în avans față de coordonatele stipulate în proiect.

Toți cei prezenți au recunoscut faptul că suportul acordat de către  autoritățile publice centrale și locale a fost unul nemaintâlnit până acum: într-un termen de aproape trei luni de zile, s-au efectuat exproprierile, s-a înnoit avizul de mediu, s-au transferat șase hectare de pădure de la Ministerul Pădurilor la cel al Transporturilor și s-a defrișat zona. Acum, la acest moment lucrările sunt într-un stadiu avansat față de graficul inițial pentru că s-a realizat pregătirea frontului de lucru pentru execuția celor doi piloni centrali, la fundație și la blocurile de ancoraj astfel încât să se poată lucra în orice condiții fie că vorbim despre inundații sau despre secetă.

Am fost asigurați că la acest obiectiv de interes național nu doar regional se va lucra 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 30-31 de zile pe lună, 365 de zile pe an, astfel încât, personal, mă angajez să depun toate eforturile în forul legislativ din care fac parte pentru susținerea acestui proiect de suflet pentru tulceni.

Vreu să-i felicit pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect deosebit de important pentru noi toți pentru profesionalismul, implicarea, abnegația, devotamentul de care dau dovadă în implementarea acestui proiect.

Podul, cu o lungime de 1.974 de metri, va fi cel mai lung din România și al treilea din Europa. Podul va avea o deschidere centrală și două deschideri laterale, valoarea totală a lucrărilor va depăși jumătate de miliard de euro, iar construcția presupune mai multe etape. Construcția acestui pod reprezintă pentru România un obiectiv strategic care va rezolva o serie de probleme referitoare la traficul rutier îndeosebi pentru zona Moldovei și a Dobrogei.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com