Click pentru a te abona

„Cartea neagră a Guvernării PSD 2017-un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor”

0 Shares

*PSD-ALDE au îndeplinit doar 33 de măsuri din cele 724 cuprinse în programul de guvernare.  Nici acestea nu sunt măsuri care să aducă corecţii de fond sau rezolvări de fond pentru problemele cu care se confruntă diferitele domenii de activitate.

*Vom prezenta pe capitole, argumentat, “realizările” guvernării PSD-ALDE.  Este timpul ca intelectualitatea critică să revină pe scena publică iar PNL va sprijini acest proces.

* Documentul ”Guvernarea PSD 2017-2018 – Un an pierdut” reprezintă primul pas pe care Partidul Național Liberal îl face pentru a arăta că în politica românească există încă o rezistență reală la politica conjuncturală, la cea fără asumare ideologică, de tip managerialist, și mai ales există alternativă la modul de viață pe care PSD încearcă să-l impună societății românești.

Programul electoral datorită căruia Alianța PSD-ALDE a câștigat alegerile parlamentare din anul 2016 a reprezentat cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a Românei.

Pentru prima dată în istoria post-decembristă a României românii sunt îngrijorați de criza politică mai mult decât de creșterea prețurilor, boală sau pierderea locului de muncă. Aceasta înseamnă că cetățenii nu mai pot stabili clar limitele dintre evoluțiile pozitive și cele negative induse de către decidenții politici și ca urmare nu mai știu cărei direcții politice ar trebui să îi acorde credit.

Un an de guvernare PSD – ALDE a fost un an pierdut pentru România. Analiza activității Guvernului PSD – ALDE din 2017 realizată de Comisiile de specialitate ale Partidului Național Liberal demonstrează eșecul coaliției de guvernare atât în ceea ce privește îndeplinirea principalelor promisiuni electorale de termen scurt cât și în implementarea unor noi politici publice.

În plan economic, Guvernul PSD-ALDE a ratat cel mai favorabil moment economic din istoria recentă a României. După un an de guvernare PSD – ALDE, nivelul de trai al românilor este mai costisitor, iar majorările de salarii și pensii s-au transformat în prețuri, facturi și rate mai mari. În schimb, companiile, oamenii de afaceri și contribuabilii cinstiți din România au fost hărțuiti în permanență cu numeroase modificări fiscale de taxe și impozite. În pofida anunțurilor pompoase de debirocratizare și reducere a unui număr semnificativ de taxe, birocrația de care se lovesc contriabuabilii a crescut.

S-au promis salarii mai mari în învățământ. Cu o creștere reală de 4,2% și o inflație estimată pentru începutul anului 2018 de 3,9%, salariile profesorilor vor stagna încă o dată.

În Sănătate, anul 2017 a fost un ”an negru”, în care epidemia de rujeolă a dus la peste 10.000 de îmbolnăviri și 38 de decese. Sistemul de sănătate din România se află de câțiva ani în pragul colapsului, colaps care, după toate premisele, va surveni în anul 2018 sau cel târziu în 2019, în lipsa unor măsuri radicale.

Anul 2017 este anul de minim istoric al investițiilor publice în transporturi, cu efect în contracția puternică a întregului sector de construcții. Marile proiecte de construcție de autostrăzi au fost abandonate iar propunerea Partidului Național Liberal de finanțare cu prioritate a Autostrăzilor Unirii (anume Sibiu – Pitești respectiv Iași – Tg. Mureș) a fost respinsă în Parlament la votul pentru Legea bugetului de stat din 2018.

Partidul Național Liberal, Județul Tulcea

Ilie Ștefan, Președinte

PS. Vă invit să urmăriți prezentarea Cărții negre a Guvernării PSD 2017 pentru că este vorba despre viața dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră. Urmează  “Politica fiscală, politica bugetară” și cum a înțeles guvernarea PSD – ALDE să răspundă nevoilor românilor

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com