Click pentru a te abona

Apelul disperat al bolnavilor de cancer a fost auzit: Soluții de urgență pentru situații de urgență (!)

343 Shares

autor Geta Negrișanu

*”Noi, cei din administrația publică, avem în vedere investițiile din Spitalul Județean, Unitatea de Primire Urgențe, Ambulatoriu. Avem un proiect de 50 de milioane de euro, în următorii trei ani spitalul va arăta altfel. Aștept și de la dumneavoastră (corpul medical) să găsim o soluție în această situație disperată a oamenilor„ (Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea)

*”Reamintesc faptul toți medicii de familie din județul Tulcea pot prescrie medicație în programul național de oncologie, atunci când primesc o scrisoare medicală de la medicul specialist” (Eugenia Vasile, președinte CAS Tulcea) Se pare că apelul disperat al bolnavilor de cancer care se confruntă cu o situație specială datorată lipsei medicilor de specialitate în ambulatoriu semnalată de noi cu puțin timp în urmă (https://www.dobrogeanews.ro/apel-public-bolnavii-de-cancer-raman-fara-doctor-in-ambulatoriul-spitalului-judetean-tulcea-cati-dintre-noi-vor-pierde-cursa-vietii-pana-la-statia-cancerului/) a făcut obiectul unei reuniuni de lucru între autoritățile publice și reprezentanți ai forurilor de specialitate din domeniu.

La reuniunea de miercuri, 6 martie 2019, organizată de Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea și Colegiul Medicilor pe tema asigurării serviciilor medicale și a tratamentului specific bolnavilor cu afecțiuni oncologice au participat  Consiliul Județean Tulcea, președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Eugenia Vasile, președintele Colegiului Medicilor Tulcea, Emilia Stamate, managerul Spitalului Județean de Urgență, Tudor Năstăsescu, medicul coordonator pe programul de oncologie, Mirela Ivanov, președintele Grupului Medicilor de Familie Tulcea, Monica Ifrim Catrinescu, directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan și directorul Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea, Dumitru Vâlcu.

Subiectul exploziv al zilei a fost situația Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență unde activează un singur medic specialist, fapt pentru care este necesar sprijinul medicilor de familie în ceea ce privește prescrierea medicației.

„Noi, cei din administrația publică, încercăm să rezolvăm cât mai multe probleme. Mă refer aici la zona investițiilor din sănătate, pe care o tratăm ca prioritară, respectiv la investițiile din Spitalul Județean, Unitatea de Primire Urgențe, Ambulatoriu. Avem un proiect de 50 de milioane de euro, probabil că în următorii trei ani spitalul va arăta altfel, o clădire nouă cu dotări noi. Sunt eforturi bugetare fără condiționalitate, dacă ne referim la Consiliul Județean, niciodată nu am spus că nu se poate atunci când ni s-a cerut rezolvarea unei probleme.

 În acest context, aștept și de la dumneavoastră să găsim o soluție astfel încât acolo unde sunt probleme să facem front comun pentru a le rezolva, știut fiind că sunt destule secții în Spitalul Județean care lucrează la limită în ceea ce privește numărul de medici.

De asemenea, știți că medicii se stabilesc foarte greu în județul nostru, cu toate că am încercat să oferim o serie de facilități, locuințe, pentru a-i atrage. Subiectul devenit arzător astăzi este oncologia, astfel că mi-aș dori o dezbatere prin care să găsim o soluție. Un singur medic pe oncologie nu este de ajuns, la un moment dat este peste putearea omenească să faci față la toate cazurile, este imposibil să reziști. Sperăm să găsim o deschidere cât mai mare din partea dumneavoastră pentru a trece de acest hop“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea a precizat că în domeniul Oncologie, bugetul este asigurat, nu mai există probleme în privința finanțării, dar în schimb persistă problema deficitului de medici.

„Astăzi ne-am întâlnit pentru a vă readuce aminte că, în conformitate cu ordinul președintelui Casei Naționale din anul 2015, toți medicii de familie din județul Tulcea au fost desemnați ca medici care pot prescrie medicație în programul național de oncologie, atunci când primesc o scrisoare medicală de la medicul specialist“, a declarat președintele director general Eugenia Vasile.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com