Click pentru a te abona

Apel public: Bolnavii de cancer rămân fără doctor în ambulatoriul Spitalului Județean Tulcea. „Câți dintre noi vor pierde cursa vieții până la Stația Cancerului?”

702 Shares

autor Geta Negrișanu

*Ce trebuie să facem? Să declarăm Greva supraviețuirii? Să ieșim cu perfuziile în centrul civic al orașului ca să ne ia cineva în seamă? Câți dintre noi vor pierde lupta pe cursa vieții pe drumul Tulcea-București spre Stația Cancerului?!

Sunt întrebări ale Laurei Ghioc (a fost de acord să-I fie făcut public numele), o tânără talentată, ambițioasă, plină de viață, care transmite disperarea tuturor celorlalți bolnavi de cancer, care, începând cu data de 1 Martie a.c., nu vor mai avea medic în ambulatoriu pentru că în spitalul tulcean nu este decât un singur medic oncolog de la care se așteaptă să facă totul chiar dacă nu este decât un om(!). Mai exact, indiferent de starea lor fizică, psihică, materială, etc., acești oameni care se bucură în fiecare dimineață că văd soarele răsărind ca și când ar fi pentru ultima oară, vor trebui să-și sdune puterile și, evident, banii necesari unor deplasări lunare la București doar pentru a-și lua rețeta. Rețeta supraviețuirii. Rețeta speranței. Rețeta vieții. Iată ce spune Laura:

“Mi-a fost suficientă toată bătălia cu cancerul, toată bătălia de după, toată refacerea, tot ce însemn eu acum, o altfel de femeie, ciuntită, lunar făcând tratament, zilnic desenându-mi sprâncene inexistente, mereu fiind propriul psiholog, când e durere, când e frică… Eram însă bine știind că am aici un medic oncolog, la care pot primi rețeta esențială pentru mine, eventual un concediu medical, atunci când nu mai pot.

De câțiva ani, Pediatria Tulcea este un continuu „furnizor” de pacienți pentru Spitalul Constanța. Acum se profilează un mare pericol: pacienții cu cancer sau supraviețuitorii cu tratamente să ia și ei drumul… Bucureștiului, pentru concedii medicale și rețete! Pentru că Oncologia SJU Tulcea stă într-un medic, care ține tot și nu mai are fizic forța de a ține și un ambulator. Mii de bolnavi ar putea lua drumul capitalei pentru o rețetă, un concediu… Pentru că unii oameni din județ au reclamat un medic că nu vine și la ei, după ce o secție întreagă stă într-un om, care ține și ambulatorul…

O secție în care se și… moare, destul de des. O secție în care ajung lunar sute de pacienți, pentru fiecare fiind tratamente complexe, monitorizări extrem de atente, pentru că acolo e Stația Cancerului.
Sper din suflet să găsiți, stimate autorități, o soluție urgentă la așa o problemă vitală! Cu CANCERUL nu te joci. Aici vorbim de VIAȚĂ! Nu vreți să vedeți în oraș o explozie de drame, nu? Știți cam cât înseamnă un drum la București? Vreo 6 ore de așteptat la cabinete, benzina, hrană, foarte probabil o cazare, dacă ai neșansa să nu apuci lista celor 50 primiți într-o zi; mulți bani pentru o rețetă sau un concediu medical; pentru că acolo zilnic, la cabinetele din Fundeni, este un miting de oameni disperați, suferinzi, umiliți de toată neșansa unui așa război. Cred că ar trebui să depuneți eforturi rapide și serioase să nu se ajungă aici.

Sper să nu vă faceți că vă străduiți, pentru a rezolva o criză realmente serioasă. Să discutați, să căutați rapid medici; să nu vă mai mulțumiți că un om le face pe toate, mai ales în așa o boală în care un singur om a făcut până acum minuni, singură la mii de bolnavi. Câți ar fi făcut față la munca teribil de grea cu mii de bolnavi de CANCER? Repet, bolnavi de cancer. Știți? Boala aia de care îi este oricui groază și care vine pe neașteptate. Și nu, nu allege niciodată! Demnitate și Decență pentru Oncologie Tulcea!”

  1. Scrieți despre necazurile dvoastră în lupta cu cancerul. Suntem lângă dvoastră și vom face tot ceea ce este posibil pentru ca glasul dvoastră să se audă oriunde este necesar.
702 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com