Click pentru a te abona

Ansamblul „Sălcioara” din Babadag, invitat special la Kavarna

0 Shares

Cea de-a XI –a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru tineret „Bulgaria în inima mea” s-a desfăşurat în perioada 16 – 18 mai la Kavarna, oraş bulgăresc cu care oraşul Babadag este înfrăţit din anul 2004.

Salcioara5  La eveniment au participat, ca invitaţi speciali, membrii Ansamblului folcloric de amatori „Sălcioara”, al Casei de Cultură „Nicolae Bălăşescu Nifon” din Babadag, maestru coregraf Jora Roman, singurul grup folcloric de amatori din judeţul Tulcea care are în repertoriu tablouri muzical –  coregrafice din mai multe zone etnofolclorice ale ţării.

Delegaţia culturală din Babadag a prezentat în satul Vidno, la Casa de Cultură “Speranța” un regal de cântece și jocuri cu  dansuri bulgăreşti, dobrogene, ardeleneşti, recitaluri susţinute de solista Valentina Mauna, care a interpretat cântece în limba bulgară învățate chiar de la bunica ei din satul Lunca. Marius Iordan a impresionat publicul cu un inedit recital la nai cu sonorități balcanice.  Deplasarea la Kavarna a fost și un bun prilej de întâlnire cu fiii satului, printre care şi cetăţeni bulgari cu sorginte română, ba chiar tulceană, din satele Mihai Bravu şi Rândunica.

S  A doua zi, la Kavarna, ansamblul „Sălcioara” a deschis festivalul cu un tablou muzical coregrafic bulgăresc şi cu melodiile interpretate de Valentina Mauna. La cererea organizatorilor, membrii ansamblului românesc au prezentat un recital muzical coregrafic cu specific dobrogean preluat în direct de televiziunea naţională bulgară.

Cea de-a XI –a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Bulgaria în inima mea”, organizat de municipalitatea din  Kavarna şi în colaborare cu Centrului Cultural  folcloric „Pirina”, din Sofia  a reunit într-un spectacol de excepție 24 de ansambluri folclorice de amatori din Bulgaria, dar şi din Republica Moldova, Transnistria şi Ucraina. Din juriu au făcut parte Elena Ognyanova, renumit etnofolclorist,  Velicka Peneva, un cunoscut și apreciat coregraf şi interpreta Tania Velicikova, o îndrăgită interpretă. Premiul I a fost câştigat de ansamblul „Bizone” al Centrului Cultural „Saglasie” din Kavarna, pe scena festivalului ansamblul „Sălcioara” evoluând ca invitat special.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Ansamblul „Sălcioara” din Babadag, invitat special la Kavarna

  1. LUCIAN...fost liberal 20 mai 2014 at 22:15

    Felicitari!Intotdeauna au facut cinste orasului Babadag!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com