Click pentru a trimite e-mail

Ambasadorul Poloniei la București, Marcin Wilczek, despre fonduri europene, la Tulcea

0 Shares

*”Cele 16 voievodate puternice au creat premisele unei creșteri semnificative a absorbției fondurilor europene. Putem spune că 40% din fondurile europene accesate sunt stabilite la nivelul regiunilor, Varșovia nefiind implicată”.

În cadrul discuțiilor purtate la sediul instituției, oficialii Consiliului Județean Tulcea au vorbit despre județul Tulcea, despre potențialul acestui colț al României, dar și despre planurile instituției pentru viitorul apropiat.

ambasador2

‘Ca administrator al problemelor legate de toată această zonă, pot să vă spun că am reușit să obținem, cu foarte multă muncă, o victorie răsunătoare în ceea ce privește potențialul județului Tulcea. Suntem singurii beneficiari ai mecanismului financiar ITI — Investiții Teritoriale Integrate, prin care mai mult de un miliard de euro sunt disponibili pentru dezvoltarea infrastructurii, sănătății, educației, turismului, serviciilor pentru populație, cercetare. Sunt convins că, astfel, se vor crea premisele unor relații de cooperare între județul nostru și anumite regiuni din Polonia, iar bunele relații diplomatice dintre țările noastre vor dobândi o dimensiune mai mult decât concretă’, a transmis Vasile Strat, administrator public al județului Tulcea.

La rândul său, ambasadorul Marcin Wilczek a vorbit despre experiența Poloniei în ceea ce privește accesarea de fonduri europene și despre soluțiile găsite de ei — exemplu de bună practică în ceea ce privește realizarea unor proiecte strategice cu sprijinul Uniunii Europene.

“Cele 16 voievodate puternice au creat premisele unei creșteri semnificative a absorbției fondurilor europene. Putem spune că 40% din fondurile europene accesate sunt stabilite la nivelul regiunilor, Varșovia nefiind implicată. În primul rând, amploarea proiectelor este mult mai mare atunci când vorbim despre astfel de regiuni. În al doilea rând, se degrevează mult administrația centrală, care nu mai poartă, așadar, responsabilitatea fiecărui proiect derulat în plan local”, a spus Marcin Wilczek, ambasador al Republicii Polone la București.

După întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Tulcea, delegații au mers la Cimitirul Eternitatea, acolo unde au depus jerbe de flori si au aprins câte o candelă la mormintele refugiaților polonezi decedați în toamna anului 1939, înhumați la Tulcea.

La final, reprezentanții Ambasadei Poloniei la București au vizitat Centrul Eco-Muzeal ‘Delta Dunării’ și Muzeul de Etnografie și Artă Populară, de unde au aflat mai multe detalii despre frumusețea Deltei Dunării, respectiv despre obiceiurile și tradițiile din Nordul Dobrogei.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com