Click pentru a te abona

A început „marea debarasare” de pontoane și pasarele pentru a începe lucrările de consolidare, reconstrucție și modernizare ale falezei și a portului Tulcea.

736 Shares

*Când ne vom lua adio de la bătrâna faleză a Dunării tulcene pentru a începe noul proiect, promit să vă pregătim o surpriză, dragii mei tulceni.

Câștigătorii licitației proiectului privind consolidarea și dezvoltarea infrastructurii portuare care deservește traficul cu nave de mărfuri și traficul cu nave de pasageri, respectiv reconstrucția și modernizarea falezei tulcene, asocierea Max Boegl – Complex Delta, au promis că intră-n amplasament în vederea organizării de șantier până-n jurul datei de 1-6 iulie 2020, dată la care ar trebui să înceapă efectiv lucrările.

„Evident că întâi și întâi trebuie eliberată zona pentru că lucrările hidrotehnice de consolidare a malului și a întregii zone începe…din apă cum s-ar spune (!) sunt lucrări de o complexitate maximă iar asocierea de firme care urmează să lucreze la acest obiectiv cred că va face treabă sănătoasă dacă luăm în calcul doar faptul că firma Max Boegl România este parte a consorţiului german Max Boegl, unul dintre principalii constructori cu lucrări de anvergură europeană.

Ce a însemnat pentru Consiliul Județean oportunitatea prefinanțării prin acest Instrument Teritorial de Investiții la care am lucrat cu Banca Mondială, un proiect pilot în România în care nimeni nu credea și care, iată ne-a ajutat să începem proiecte la care tulcenii au visat multă-multă vreme.

Închipuiți-vă ce înseamnă să legi Portul Tulcea de țară și de Europa. Proiectul de ansamblu al mobilității în cadrul strategiei realizate de Banca Mondială cuprinde mai multe investiții în derulare și mă refer la Podul peste Dunăre Tulcea-Brăila la care se lucrează într-un ritm demn de invidiat, la drumul expres care va lega Moldova de Delta Dunării și de litoralul românesc creând un coridor de legătură cu lumea întreagă (!) Și nu în ultimul rând acest obiectiv atât de iubit și de așteptat de tulcenii care-au scris aici istorie veacuri de-a rândul! Când ne vom lua adio de la bătrâna faleză a Dunării tulcene pentru a începe noul proiect promit să vă pregătim o surpriză, dragii mei concetățeni.

Istoria se scrie în fiecare zi. Și mă bucur tot mai mult pentru faptul că nu i-am dezamăgit pe toți oamenii care au crezut că voi reuși să lucrez la aceste obiective pe care le voi finaliza cu ajutorul lui Dumnezeu și al tulcenilor (!) pentru viitorul european al acestui oraș, al acestui județ. Știu că sunt încă oameni care se îndoiesc de faptul că toate aceste mari investiții se vor finaliza și-i înțeleg perfect. Sper ca faptele să-i convingă (!) Mai mult decât atât, le cer eu iertare tulcenilor în numele tuturor celor care au încercat ani, zeci  de ani de-a rândul să tergiverseze, să împiedice realizarea unui vis binemeritat.

Vă asigur că vom avea un port care va dura multe generații înainte și o faleză amenajată modern pe o infrastructură reabilitată complet. Este o satisfacție mare pentru mine, constructor de meserie, știind că voi lăsa obiective atât de importante pentru toți tulcenii, pentru imaginea Tulcei în lume, pentru copiii noștri și pentru copiii copiilor lor“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu vizibil emoționat.

Printre obiectivele proiectului se numără reducerea timpului necesar pentru manevrele de acostare a navelor de mărfuri și pasageri în Portul Tulcea; creșterea gradului de siguranță în transportul fluvial de mărfuri și pasageri; modernizarea cheului pe o lungime de 1.510 m; modernizarea drumului de acces cu lungimea de 100 m și crearea de infrastructură portuară nouă cu o suprafață totală de 36.016,70 mp.

736 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com