Click pentru a te abona

A fost promulgată Legea care acordă reducerea cu 50% a taxelor pentru salubrizare, energie, apă, gaze pentru localnicii din Delta Dunării

370 Shares

Am inițiat și susținut legislația care acordă facilități compensatorii persoanelor care lucrează sau domiciliază în zonele izolate respectiv Rezervația Biosferei Delta Dunării și unele localități din munții Apuseni iar acum această lege a fost promulgate.

Astfel, familiile cu domiciliul într – una dintre localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării»,  beneficiază de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică şi apă potabilă furnizată din reţeaua publică, pentru consumurile casnice menajere, în limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de către consiliile locale.”

Diferenţele de taxă/tarif aferente serviciului public de salubrizare prevăzute la alin. (1) se suportă de la bugetul de stat ca anexă la legea anuală de aprobare a bugetului de stat, în baza necesarului de sume transmis de Consiliul Judeţean Tulcea.

Așadar, compensaţiile financiare rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă de către unităţile administrativ-teritoriale (prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările ulterioare, şi în Hotărârea Guvernului nr. 395/1996 pentru aprobarea Programului special privind unele măsuri şi acţiuni pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a judeţului Tulcea şi a Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării»), cu modificările ulterioare, din bugetul de stat, ca anexă la legea anuală de aprobare a bugetului de stat, în baza necesarului de sume transmis de consiliile judeţene ale judeţelor respective.”

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şl ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

Reamintesc faptul că vorbim despre o zonă izolată dar unică în Europa și printre cele mai importante din lume, Rezervație a Biosferei (Delta Dunării) aflată sub protecția UNESCO, o zonă în care trăiesc, locuiesc și muncesc localnici iar turiștii sunt prezenți în număr tot mai mare, un areal cu totul special în care toate utilitățile: apă potabilă, salubrizare, energie electrică și termică ajung/se realizează mai greu decât în alte zone iar costurile sunt foarte mari, discriminatorii, dacă analizăm complexitatea situației de facto când vorbim atât despre oameni cât și despre natură (!)

Delta Dunării este o catedrală a Naturii de care avem nevoie cu toții. Să nu-i uităm pe oamenii care trăiesc în Delta Dunării de veacuri.

Deputat PSD Simion Lucian-Eduard

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com