Click pentru a te abona

9 mai 2018: Să ne unim forțele pentru a avea rezultate și performanțe care să conducă la bunăstarea reală într-o Europă unită

0 Shares

La data de 9 mai 1877, legislativul țării se întrunea și Mihail Kogălniceanu proclama independența României. Un vis românesc materializat. 68 de ani mai târziu, tot pe data de 9 mai, la Berlin avea loc semanarea actului de capitulare necondiționată a Germaniei. Al doilea Război Mondial lua sfârșit. 9 mai 1950 – ministrul de externe al al Franței, Robert Schuman a propus crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, care a devenit fundația pentru Comunitatea Economică Europenă redenumită ulterior Comunitatea Europeană și, în final, Uniunea Europeană prin Tratatul de la Maastricht.

Semnificațiile zilei de 9 mai pot fi completate cu: 1979 –  Nadia Comăneci câștiga, pentru a treia oară consecutiv, titlul european absolut; 1990 – 68  de oameni au făcut greva foamei în Piața Universității pentru susținerea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara;  1994 –   România a obținut statutul de partener asociat al Uniunii Europei Occidentale.

Dragi colegi, iată câteva motive, deosebit de importante pentru istoria și mândria României, pentru ca astăzi, 9 mai 2018,  să fim conștienți, mai mult ca în fiecare zi, de responsabilitățile pe care le avem.

Suntem cetățenii unei Europe cu mai puține frontiere și cu mai multe oportunități de dezvoltare față de anul 1985 când cele zece state membre, care formau la acea dată Comunitatea Europeană, au hotărât ca ziua de 9 mai să devina Ziua Europei.

Noi, românii, încă din 1877, suntem o reală sursă de bogăție pentru diversitatea culturilor, obiceiurilor, credințelor și limbilor,  și suntem datori să ne unim eforturile pentru prosperitate. Oare facem asta? Suntem conștienți de resposabilitatea pe care o avem față de înaintașii noștri? Dar față de cetățenii acestei țări? Suntem demni de tot ceea au făptuit, înfăptuit și făptuiesc toți cei care fac cinste acstei țări?

Stimați colegi, nu putem clama binele doar citând devize și doar la ceas aniversar. Este nevoie de muncă, sacrificii și demnitate pentru a merita statutul de european. Vă invit să reflectăm fiecare asupra semnificației zilei de astăzi și să ne unim forțele pentru a avea rezultate și performanțe care să conducă la bunăstarea reală a fiecărui cetățean care crede într-o Europă unită. Deputat PNL Vasile Gudu/Declaratie politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com