Click pentru a te abona

Ziua Voluntarului Dunării” în Rezervația Biosferei Delta Dunării

0 Shares

*Activitatea reprezintă o manifestare specifică de celebrare a Zilei Internaționale a Educației, stabilită de către UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) în data de 5 octombrie.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a organizat la Sulina, în data de 5 octombrie 2017, evenimentul „Ziua Voluntarului Dunării” ce face parte dintre activitățile proiectului DANUBEparksCONNECTED – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un Coridor de Habitate al Dunării.

În deschiderea acțiunii de voluntariat, reprezentanți ai Administrației Biosferei Delta Dunării și ai Asociației Euro Tulcea au adresat tuturor elevilor si cadrelor didactice de la Liceul Teoretic “Jean Bart” din Sulina, un mesaj cu privire la importanța educației și a necesității protejării biodiversității, obiectivele Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării privind conservarea, protecția mediului, creșterea nivelului de conștientizare a publicului și promovarea atitudinii responsabile față de mediul înconjurător în rândul vizitatorilor Rezervației, dar și a populației locale.

Ziua Voluntarului Dunării s-a desfășurat în zona plajei Sulina, respectiv in arealul de habitate de interes comunitar – dune embrionare mobile, populat cu specii vegetale costiere, ce asigură un prim stadiu de fixare a nisipurilor marine și a cărei structură este influențată de prezența speciilor invazive.

Singura metodă de menținere a habitatului într-o stare favorabilă de conservare o reprezintă eliminarea speciilor invazive.

Cei 70 de voluntari participanți la acțiune, elevi și cadre didactice ai Liceului “Jean Bart” din Sulina, voluntari ai Asociației Euro Tulcea ce s-au alăturat reprezentanților ARBDD, au primit explicații despre unele specii invazive, exemplu Xanthium italicum și Cuscuta europaea ce urmau să fie îndepărtate și care reprezintă principala amenințare pentru speciile din zonă ce necesită protecție, cum sunt Convolvulus persicus (volbura de nisip) și Eryngium maritimum (vitrigonul).

S-a dorit astfel să crească gradul de conștientizare a tinerei generații asupra importanței protejării biodiversității, acțiunea fiind menită să asigure plantelor de interes comunitar un habitat propice dezvoltării acestora și împiedicarea proliferării speciilor invazive din arealul propus.

Implicarea publicului interesat în acțiuni concrete este cea mai bună cale pentru a sensibiliza și a obține sprijinul pentru acțiunile de conservare.

În perioada august-noiembrie 2017, ariile protejate din 8 țări dunărene, membre ale proiectului DANUBEparksCONNECTED, găzduiesc diferite activități de voluntariat pentru a gestiona și promova habitatele valoroase din regiunea Dunării. Implementarea cu succes a acțiunilor voluntarilor pe tot parcursul Dunării ar putea deveni parte a unei strategii pe termen lung pentru a dezvolta Coridorul de Habitate Terestre Dunărene, cu scopul de a construi colaborări pe termen lung cu firme, școli și delegații de tineret ale ONG-urilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com