Click pentru a te abona

Ziua Națională a Greciei: Tinerii eleni din Tulcea – dansuri din diferite zone ale Greciei, Pondos, Makedonia, Thraki.

0 Shares

*Educaţia interculturală promovată intens de către TINERETUL ELEN TULCEA, constituie o opţiune ideologică în societăţile democratice şi vizează pregătirea tinerilor cetăţeni în aşa fel încât ei să facă cea mai bună alegere şi să se orienteze în contextele multiplicării sistemelor de valori.

Tineretul Elen Tulcea a sărbătorit, printr-un spectacol dedicat Zilei Naţionale a Greciei, la Teatrul Jean Bart, pe data de 25 martie 2017, 196 de ani de când Grecia şi-a câştigat independenţa, după o îndelungată sclavie de 400 de ani.

Evenimentul a avut ca idée principală TINERII ELENI DIN TULCEA, aceşti tineri filoeleni, care au creat această organizaţie din dorinţa de a demonstra că tinerii sunt capabili să se organizeze şi să se constituie în această minunată asociaţie, ce are care ca scop principal revigorarea tradiţiilor şi obiceiurilor etnice locale şi cultivarea respectului faţă de acestea.

Pornind de la o simplă idée, apoi adăugând mai multe obiective, porneau la drum cu timididate , dar şi cu încredere, acum 4 ani.

Astăzi, au devenit mult mai puternici, mai uniţi, cu multe proiecte finalizate, participări la sute de spectacole, în toată ţara, dar şi în străinătate, activităţi prin care au reuşit să demonstreze că educaţia este , în principal, o activitate de transmitere şi difuzare a culturii şi graţie acesteia, cultura se propagă de la o generaţie la alta, îmbogăţindu-se şi diversificându-se continuu.

Adaptarea la diversitatea culturala e necesară pentru ,, minoritari,, cât şi pentru ,,majoritari,, în interacţiunile prezente şi viitoare.

Toate aceste acţiuni nu ar fi fost posibile fără această minunată echipă formată din Ansamblul Odyssea şi Ansamblul Zouzounia, care, timp de patru ani, sub îndrumarea domnului preşedinte al Asociaţiei Tinerilor Eleni din Tulcea, Ciprian Pelivan, au participat la transmiterea obiceiurilor şi tradiţiilor elene de pe teritoriul Dobrogei şi, totodată, din anumite zone ale Greciei.

Tineretul Elen Tulcea a mulţumit părinţilor copiilor, care au susţinut necondiţionat activităţile Asociaţiei, sponsorilor, Consiliului Judeţean Tulcea reprezentat de domnul preşedinte Horia Teodorescu, Primăria Tulcea, reprezentată de domnul primar Constantin Hogea, instituţii de la care Tineretul Elen a găsit mereu sprijin, Înaltpresfinţitului Visarion, Episcopul Tulcii, care le este alături la fiecare eveniment, precum şi domnului Liviu Urlih, director la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

Şi în acest an, ca de fiecare dată, Tineretul Elen a deschis spectacolul pintr-o punere în scenă a unor momente istorice ce ne duc în anii 1913-1930, în regiunea Pondos, de pe coasta de sud a Mării Negre, astăzi aflată în Turcia. În continuare membrii ansamblului profesionist de dansuri greceşti, Odyssea, au prezentat mai multe moment artistice cu dansuri din diferite zone ale Greciei, Pondos, Makedonia, Thraki. Ansamblul Zouzounia, cel mai tânăr ansamblu de dansuri greceşti din România, a desfăşurat un program de dansuri şi cântece patriotice greceşti, prin care sunt descrise faptele de vitejie ale grecilor, din anii revoluţiei şi prin care aceştia îşi cântă bucuria câştigării independenţei .

Domnul Preşedinte al Asociaţiei Comunitatii Tinerilor Eleni din Tulcea, Ciprian Pelivan, a declarat la finalul evenimentului ca  “este pentru al patrulea an consecutiv în care reuşim să marcăm acest minunat eveniment, sunt mândru de echipa formată în acest timp şi de realizările acesteia,  prin care am reuşit revigorarea tradiţiilor la nivel naţional. De asemenea, asociaţia a iniţiat déjà o serie de noi proiecte locale, judeţene, naţionale şi internaţionale  pentru aceşti tineri”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com