Click pentru a trimite e-mail

Ziua Mondială a Sănătății sub zodia pandemiei de coronavirus. Trebuie să fim conștienți că nimic nu va mai fi cum a fost.

232 Shares

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății ne întrebăm cu îngrijorare maximă: Va reuşi oare, umanitatea, să iasă mai înţeleaptă din această încercare planetară, pandemia de coronavirus, şi să construiscă un sistem de sănătate care să nu fie supus nici economiei de piaţă şi nici cultului capitalist pentru profit? Iată marea întrebare a viitorului şi în funcţie de ea vom şti curînd dacă umanitatea este sau nu capabilă de inteligenţă colectivă.

Pe 7 Aprilie 2020, de Zilei Mondială a Sănătății trăim drama prin care trece întreaga populație a planetei pe fondul pandemiei de coronavirus, o zi în care nu uităm nici de faptul că anual, peste cinci milioane de copii mici, de până la 5 ani, mor din cauză că nu au acces la medici şi la îngrijire medicală. Inegalităţile din lumea noastră globală sunt vinovate de o mare parte dintre aceste drame, pentru că mortalitatea infantilă în regiunile subdezvoltate este de 14 ori mai mare decît în emisfera nordică, dezvoltată, a globului.

În plină pandemie de COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat astăzi că planeta duce lipsă de aproape 6 milioane de profesionişti în domeniul asistenţei medicale.

În aceste zile și săptămâini oamenii de pe întregul glob înțeleg din nou adevărata valoare a sănătății. Dar și a medicilor și lucrătorilor medicali, care stau mereu de veghe pentru sănătatea noastră. Tratamentul și grija pe care oamenii în alb ni le dedică în totalitate zilnic, uneori cu prețul vieții, dedicația față de meserie și profesionalismul cu care acești adevărați eroi ai zilelor noastre muncesc fără odihmă, zi și noapte să salveze cât mai multe vieți, mă fac să sper că vom trece peste acest pericol imens și să am convingerea că vom fi cu toții mai atenți, mai înțelepți și mai puternici.

Datoria noastră de onoare, fie că suntem oameni politici sau simpli cetățeni, este să facem din sistemul de sănătate românesc prioritatea zero a politicilor noastre iar cercetarea să ocupe locul pe care-l merită în acest mileniu în care COVID-19 nu va fi, cu siguranță, singura provocare.

Mă înclin cu respect în fața tuturor lucrătorilor din sistemul sanitar și vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com