Click pentru a te abona

Ziua Mondială a Pescuitului: Fermele pisciole de altă dată au dispărut, poluarea a crescut, pescarii sunt nevoiți să muncească mai mult, pe din ce in ce mai puțini bani.

*Ziua Mondială a Pescuitului este, înainte de a fi o sărbătoare, un prilej de reflecție și nevoie de a reconsidera legile și regulile,
astfel încât peștele și pescarii să își regăsească echilibrul din vremuri apuse, ce va contribui la refacerea habitatului natural deltaic și marin.

În 1984, la Roma, s-a desfășurat Conferința Internațională pentru Reglementare și Dezvoltare a Pescuitului, în cadrul căreia data de 27 iunie a fost proclamată Ziua Mondială a Pescuitului.
Seculara îndeletnicire a pescuitului marchează un stil de viață, îmbrățișat de etnicii ruși lipoveni, în special al celor care populează Delta Dunării.

În calitate de deputat, am recunoscut importanța conservării pescuitului ca sursă de hrană și venit, prin participarea, ca și coinițiator, la inițierea câtorva proiecte de lege care serveau acestui scop: modificarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării și proiectul de lege pentru modificarea lit.k) a art. 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, care are în vedere tipul de unelte de pescuit folosite în Marea Neagră pentru evitarea mortalității ridicate la delfini.

Din păcate, în ultimii ani, ne confruntăm în Delta Dunarii și la Marea Neagră, cu pericolul braconajului și al lipsei de investiții în piscicultură și industria de prelucrare a peștelui, chestiuni care mă interesează și la care voi veghea atât ca etnic, cât și ca parlamentar.
Delta Dunării și Marea Neagră, resurse de importanță internațională, nu trebuie să rămână doar locuri de recreere și pescuit ilegal!
Fermele pisciole de altă dată au dispărut, poluarea a crescut, pescarii sunt nevoiți să muncească mai mult, pe din ce in ce mai puțini bani.
În plus, din cauza lipsei de reguli și reglementări, cantitatea de pește a scăzut considerabil, au dispărut specii de pește altă dată renumite, îngreunând viața de zi cu zi a pescarilor.

Ziua Mondială a Pescuitului este, înainte de a fi o sărbătoare, un prilej de reflecție și nevoie de a reconsidera legile și regulile,
astfel încât peștele și pescarii să își regăsească echilibrul din vremuri apuse, ce va contribui la refacerea habitatului natural deltaic și marin.

Andrian Ampleev/Deputat CRLR

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com