Click pentru a te abona

Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, o șansă în plus pentru Județul Tulcea de a-și exprima respectul pentru cele 14 minorități etnice

286 Shares

La data de 21 mai este marcată, în fiecare an, Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare. Această zi a fost stabilită la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), care joacă un rol important pe plan mondial în promovarea diversităţii culturale.

Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, sărbătoreşte nu numai bogăţia culturilor lumii, dar şi rolul esenţial al dialogului intercultural pentru realizarea păcii şi dezvoltării durabile.

Județul Tulcea, locul unde conviețuiesc de veacuri împreună 14 minorități etnice în deplină înțelegere, prietenie și respect reciproc este cu adevărat un exemplu din acest punct de vedere, recunoscut și lăudat adeseori chiar și dincolo de hotarele României.

Schimbul echitabil şi dialogul între civilizaţii, culturi şi popoare, pe baza înţelegerii şi respectului reciproc şi a demnităţii egale a tuturor culturilor reprezintă condiţia esenţială pentru construirea coeziunii sociale, reconcilierea între popoare şi pacea între naţiuni de aceea mesajul Zilei Mondiale pentru Diversitatea Culturală pentru Dialog și Dezvoltare este mai important în acest an  ca niciodată.

Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pot fi realizate cel mai bine prin utilizarea potențialului creativ al diverselor culturi ale lumii și prin implicarea într-un dialog continuu pentru a se asigura că toți membrii societății beneficiază de dezvoltare durabilă.

“Deși COVID-19 nu a reușit să reducă dialogul între culturi, consecințele pe termen lung ale crizei, în special din punct de vedere economic, ar putea aduce daune severe diversității, deoarece perioadele de criză sunt favorabile concentrării și standardizării. amenințare care ține ” a spus Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Diversitatea Culturală pentru Dialog și Dezvoltare.

Eu vreau să mulțumesc tuturor etnicilor din județul Tulcea, din întreaga țară, și fiecăruia în parte, pentru felul în care înțeleg să-și păstreze limba maternă, religia, cultura tradițională, obiceiurile moștenite generații după generații în deplină armonie, toleranță, bucurie, respect și ajutor reciproc de fiecare dată când realitatea cotidiană o impune, așa după cum se dovedește a fi acest an.

Vă mulțumesc și vă felicit cu respect și considerațiune,

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com