Click pentru a te abona

Ziua Minorităților Naționale: Județul Tulcea, un exemplu de conviețuire multietnică

743 Shares

În 18 decembrie 1992, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice. Documentul internaţional oferă o garanţie a drepturilor minorităţilor în general, astfel încât mai multe state i-au recunoscut importanţa prin declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a Minorităţilor Naţionale printre care și România care a adoptat o lege în acest sens..

Astăzi, de Ziua Națională a Minorităților etnice, vreau să-mi exprim odată în plus respectul față de minoritățile entice care trăiesc în armonie și bună înțelegere în județul Tulcea, un exemplu de conviețuire multietnică.

Promovarea istoriei, culturii, obiceiurilor si tradiţiilor culturale este o constantă în parcursul dezvoltării județului Tulcea, cultivarea unor relaţii frăţeşti cu naţiunea mamă, precum şi cu diaspora, de care etnicii din această zonă sunt legaţi prin comunitatea de limbă, prin tradiţii culturale, istorice şi spirituale, fără a leza loialitatea faţă de patria lor, Romania, este o realitate incontestabilă.

Vreau să menționez în mod deosebit, contribuţia  în timp a minorităţilor din întreaga zonă la formarea acestui ţinut unic în care coexistă diferite identităţi etnice şi credinţe fără să fi generat conflicte de vreun fel (!) pentru că aici am știut să fim prieteni, colegi, să ne respectăm reciproc tradițiile și obiceiurile, să ne bucurăm cu adevărat de sărbătorile pe care unii dintre noi le petrec în mod diferit. Mie îmi plac foarte mult și baclavalele turcești, și preparatele din pește gătite cum numai lipovenii și uncrainenii știu s-o facă, ador muzica și dansurile grecilor și veselia molipsitoare a italienilor, îmi place felul în care am format de-a lungul veacurilor un tot indestructibil în această zonă, o unitate în diversitate demnă de toată lauda.

Vreu să felicit din toată inima toate minoritățile entice din țara noastră și să le doresc tuturor Sărbători fericite, bucurie, pace sufletească și un An Nou plin de realizări!

La Mulți Ani!

Mirela Furtună

Deputat PSD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com