Click pentru a te abona

Ziua Minorităților la Teatrul Jean Bart, Festivalului „Multietnic“, ediția a IX-a

103 Shares

Ziua Minorităților Naționale a oferit un spectacol de excepție susținut de comunitățile minorităților din județul Tulcea în cadul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Multietnic organizat de Consiliul Județean Tulcea și Centrul Cultural Jean Bart.

Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu și primarul Constantin Hogea au înmânat diplome ansamblurilor participante, respectiv Ansamblul Folcloric „Lotca“, Ansamblul de dansuri „Molodțî“, Ansamblul de dansuri „Solovei“, toate trei ale Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea, Ansamblul „Zadunaiska Sici“ al Uniunii Ucrainenilor din Tulcea, Grupul Vocal „Narenler“ al Unității Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România,  Ansamblul de dansuri „Chave Zurale” al Partidei Romilor „Pro Europa“ Tulcea, Ansamblul de dansuri „Daima“ al Comunității Aromâne din Tulcea, Ansamblul de dansuri „Tuna“ al Uniunii Democrate Turce din Tulcea, Ansamblul de dansuri „O mie de porumbei“ al Uniunii Elene din Tulcea, Ansamblul „Careras“ al Comunității Romilor din Tulcea, Ansamblul de dansuri „Danubius“ al Centrului Cultural „Jean Bart“.

„Pentru noi, tulcenii, 18 Decembrie este o zi cu o semnificație deosebită, iar acest lucru se datorează faptului că armonia dintre etnicii din Tulcea a devenit, de-a lungul anilor, o marcă înregistrată a județului nostru.

Multiculturalitatea nord-dobrogeană, această caracteristică ce dă specificitate județului nostru ne impune celebrarea zilei de 18 Decembrie așa cum se cuvine: alături de reprezentanții comunităților din întreg județul.

Vreau  să profit de ocazie și să îi felicit pe toți cei care își dedică timpul liber păstrând și promovând tradiția, cultura fiecărei etnii din acest județ. Atât cei din cadrul ansamblurilor, cât și cei care lucrează cu acești tineri zi de zi sunt de admirat: dumneavoastră, doamnelor și domnilor, sunteți cei care duc mai departe povestea unei zone absolut inedite, unui spațiu cultural creat prin împletirea celor mai frumoase tradiții, adunate din mijlocul celor mai diferite comunități etnice. Tuturor celor prezenți, artiști sau spectatori, vă doresc Mulți Ani fericiți!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Declarată Ziua Minorităţilor Naţionale din România, prin Hotărâre de Guvern, în 1998, ziua de 18 decembrie amintește de momentul în care Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase – ca document internaţional ce oferă o garanţie a drepturilor minorităţilor în general.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com