Click pentru a te abona

Ziua Limbii Ucrainene se va sărbători pe 9 Noiembrie în fiecare an

13 Shares

*Doresc să felicit membrii Comunității Ucrainenilor din România și să-I asigur de faptul că voi participa de fiecare dată la evenimentele organizate de această comunitate și de toate celelalte comunități entice care încântă cu obiceiurile, cântecele și dansurile lor, cu minunatul lor port tradițional păstrat și transmis generație după generație (Deputat PSD Mirela Furtună)

După  senatori,  au votat și deputații legea conform căreia Ziua Limbii Ucrainene să se sărbătorească  în fiecare an pe data de 9 Noiembrie.

“Pentru că m-am născut, am învățat, am trait și încă trăiesc într-un județ în care 15 comunități entice reușesc să trăiască în pace, prietenie și bună înțelegere de sute de ani și mă refer la județul Tulcea, consider că este dreptul acestor concetățeni ai noștri să-și păstreze limba maternă, obiceiurile și tradițiile care le definesc identitatea și locurile unde-și au originea.

În România, ucrainenii reprezintă cea de-a treia etnie după numărul de membri și, după cum știm cu toții, o sărbătoare împortantă în viața comunității este determinată de sărbătorirea limbii materne, aceasta fiind în fapt, moștenirea sacră a unui popor care se transmite din generație în generație.

O zi importantă pentru etnicii ucraineni este 9 Noiembrie când ucrainenii din toată lumea sărbătoresc ziua scrierii și a limbii ucrainene, drept pentru care am votat propunerea legislativă prin care se instituie sărbătoarea zilei de 9 Noiembrie drept Ziua Limbii Ucrainene.

Inițiatorul acestei propuneri legislative, colegul nostru Nicolae Miroslav Petrețchi, ne-a povestit despre farmecul și originalitatea limbii ucrainene la un concurs de frumusețe al limbilor de la Paris din anul 1934 unde, limba ucraineană a ocupat un onorant loc doi după limba italiană la concursul celor mai melodioase limbi. Doresc să felicit membrii Comunității Ucrainenilor din România și să-I asigur de faptul că voi participa de fiecare dată la evenimentele organizate de această comunitate și de toate celelalte comunități entice care încântă cu obiceiurile, cântecele și dansurile lor, cu minunatul lor port tradițional păstrat și transmis generație după generație” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com